سالیسیلیک اسید از اسیدهای آلی به حساب میآید که از نظر دارویی نیز به مصرف میرسد. در این دانشنامه کوتاه این اسید را مورد بررسی قرار میدهیم. هدف دانا فارمد آشنایی شما با انواع مواد و داروها است.
سالیسیلیک اسید جزء داروهای پوستی و ضد آفتاب ها است. در مواردی مثل اختلالات هیپرکراتوتیک پوست و عفونت های قارچی، شوره سر و پسوریازیس کاربرد زیادی دارد. از نمونه محلول آن میتوان برای درمان میخچه استفاده میشود. عملکرد این ماده به گونه ای است که با اثر ضد قارچی خود رشد قارچ ها را تضعیف مینماید و همچنین تاثیر ضد عفونی کنندگی نیز اعمال میکند.
موارد منع مصرف
در مواردی که دچار دیابت و تحریک و عقونت پوست باشید باید با احتیاط کامل و تحت نظارت پزشک مصرف نمایید. سالیسیلیک اسید را نباید روی پوست ملتهب استفاده کرد. در دوران بارداری و کودکان زیر پنج سال نباید این دارو را مصرف نمود. دارو نباید با چشم تماس داشته باشد. از نکات مهم این است که سالیسیلیک اسید را نباید روی صورت، نواحی تناسلی، بینی یا در مورد زگیل دهانی استفاده کرد. هنگام استفاده از این دارو نباید سیگار کشیده شود.
عوارض جانبی سالیسیلیک اسید
در مواردی میتوان تحریک متوسط یا شدید در پوست مشاهده نمود. در برخی مواقع زخم هایی روی پوست به وجود میآید.
سالیسیلیک اسید برای پوست
سالیسیلیک اسید دارویی برای درمان بیماریهای پوستی محسوب میشود. این داروی پر استفاده برای لایه برداری و از بین بردن سلولهای مرده پوست نیز مورد استفاده قرار میگیرد. خرید سالیسیلیک اسید بدون نسخه هم امکانپذیر است.
ساختار و مکانیسم عمل جالب سالیسیلیک اسید موجب شده که کاربرد وسیعی در محصولات آرایشی، بهداشتی و دارویی داشته باشد.
جالب است بدانید که سالیسیلیک اسید از گروه سالیسیلیتها یا از دسته آسپرینها است.
ما در این مقاله از کاربردهای وسیع سالیسیلیک اسید صحبت خواهیم کرد، همچنین ساختار و مکانیسم عمل آن را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
موضوعاتی که در این مقاله بررسی میشوند به شرح زیر است:
ساختار سالیسیلیک اسید
سالسیلیک اسید برای درمان چه بیماریهایی است
سالیسیلیک اسید برای درمان پوست چگونه عمل میکند
اثر بخشی اسید سالیسیک در درمان انواع جوش و لایه برداری پوست
عوارض جانبی سالیسیلیک اسید
موارد منع مصرف سالیسیلیک اسید
اقدامات احتیاطی در هنگام استفاده از سالیسیلیک اسید
موارد منع مصرف سالیسیلیک اسید به منظور لایه برداری
خرید پودر سالیسیلیک اسید
قیمت سالسیلیک اسید
ساختار سالیسیلیک اسید
سالیسیلیک اسید یک اسید مونوهیدروکسی بنزوئیک لیپوفیل و نیز یک نوع اسید فنولیک و بتاهیدروکسی اسید است. دارای ساختار شیمیایی
C7H6O3 است.
سالیسیلیک اسید قابلیت حل در آب، اتر، کربن تتراکلراید، بنزن، پروپانول، استون، اتانول، روغن تربانتین، تولوئن، کلروفرم، متانول و روغن زیتون را دارد.
سالسیلیک اسید یک اسید آلی بلوری و بیرنگ است که از متابولیسیم سالیسین حاصل میشود. از آن در سنتز آلی استفاده میشود و به عنوان هورمون گیاهی عمل میکند.
تهیه سالیسیلیک اسید آزمایشگاهی و صنعتی از سالیسیلات سدیم با استفاده از واکنش فنولات سدیم با دیاکسید کربن در فشار ۱۰۰ اتمسفر و دمای بالا تولید میشود.
سالسیلیک اسید برای پوست و درمان آن
سالسیلیک اسید به عنوان دارو برای درمان جوش، میخپه، آکنه، پسوریازیس، زگیل، اختلالات هیپرکراتوتیک پوست، عفونت قارچی به ویژه تینه آ، آکنه، ولگاریس، کرم سلولی، شوره سر، التهابات سبورهای پوست سر، پوست فلس و بیماریهای خشکی پوست مورد استفاده قرار میگیرد. ترکیب موثر چسب میخچه هم سالیسیلیک اسید است.
همچنین از آن به عنوان ماده اولیه برخی از مواد آرایشی بهداشتی مانند کرمهای لایه بردار و شفاف ساز پوست استفاده میشود.
سالیسیلیک اسید برای درمان پوست چگونه عمل میکند
سالیسیلیک اسید از طریق حل کردن ماده چسباننده بین سلولی که پوستهها را در لایه شاخی به هم متصل میکند، پوسته ریزی را تسریع و در نتیجه باعث سست شدن کراتین میشود. این امر باعث میشود تا سلولهای پوست راحتتر دفع شوند و لایه بالایی پوست نرم شده و پوسته پوسته میشود و از خشکی پوست نیز میکاهد. این اثر کراتولیتیک دارو باعث یک اثر ضد قارچی نیز شود، زیرا استراتوم کورنئوم رشد قارچ را تضعیف میکند. سالیسیلیک اسید دارای اثر ضدعفونی کننده خفیف نیز است. همچنین سالیسیلیک اسید باعث رفع انسداد پوستی میشود و میتوان از آن به عنوان لایه بردار نیز استفاده کرد.
بسیاری از محصولات مراقبت پوستی به ویژه محصولات پوست چرب شامل شویندهها و کرمهای درمانی جوش حاوی سالیسیلیک اسید در مقادیر متفاوت هستند.
اثر بخشی اسید سالیسیک در درمان انواع جوش و لایه برداری پوست
این دارو برای درمان انواع جوشهای زیر توصیه میشود:
⋆جوشهای سر سیاه: یک برجستگی کوچک سیاه که در نتیجه انسداد در فولیکول مو ایجاد میشود.
⋆جوشهای سر سفید: فولیکولی که به طور کامل مسدود شده است.
⋆پاپول (سفتدانه):برجستگیهای کوچک و سفت که بافت خشنی به پوست میدهند.
⋆پوسچول (چرکدانه):جوشهای پر از چرک
همچنین سالیسیلیک اسید با رفع انسداد پوستی به عنوان لایه بردار عمل میکند. لایه بردارهای شمیایی سالیسیلیک اسید را با غلظت ۵۰٪ دارند. لایه بردارهای شیمیایی مانند سالیسیلیک اسید به درمان انواع آکنه و رنگدانههای باقیمانده بعد از درمان کمک میکنند.
اقدامات احتیاطی در هنگام استفاده از سالیسیلیک اسید
در زمان استفاده از این ترکیب نکات زیر را در نظر داشته باشید:
ازتماس آن باچشم،دهان یا هر نوع غشای مخاطی مانند فضای داخل بینی خودداری کنید.
ازمصرفپانسمانهای محکم یا پمادهای نفتی، بر روی لایهای از سالیسیلیک اسید خودداری کنید، زیرا این عمل، عوارض جانبی را تشدید میکند.
درصورتبروزعوارضجانبی ناشی از مصرف سالیسیلیک اسید، استفاده ازآن را متوقف کنید و به پزشک مراجعه کنید.
هنگاممصرفسالیسیلیک اسید از مصرف داروهای حاوی SA خودداری کنید. این داروها شامل آسپرین و برخی لوسیونهای آسیب دیدگی ورزشی هستند.
عوارض جانبی سالیسیلیک اسید
سوزش، قرمزی و لایه برداری پوست در نزدیکی ناحیه تحت درمان ممکن است مشاهده شود. افرادی که از این دارو به مدت طولانی استفاده میکنند ممکن است به ندرت عوارض جدی مثل ورود دارو به جریان خون را مشاهده کنند که در این صورت نیاز به همودیالیز وجود دارد. کودکان زیر ۱۲ سال و افرادی که مشکلات کبدی و کلیوی دارند نباید از دارو استفاده کنند. در هنگام مصرف دارو ممکن است عوارضی مانند تهوع، استفراغ، اسهال بیدلیل، تنفس سریع، سرگیجه، مشکلات شنوایی مانند صدای زنگ در گوش، کاهش شنوایی، تغییرات ذهنی، خلقی و خستگی را مشاهده کنند. عوارض جدیتر شامل بثورات، خارش و تورم به ویژه در گلو و زبان، سرگیجه شدید و مشکل تنفسی است.
موارد منع مصرف سالیسیلیک اسید به منظور لایه برداری
موارد منع مصرف لایه برداری با این ماده در زیر ذکر شده است:
آلرژی
پوست فعال در محل لایه برداری
عفونت فعال
عفونت حاد ویروسی
بارداری
دراماتیت فعال در محل
استفاده از ایزوترتینوئین در طی روش لایه برداری ۳ تا ۶ ماهه
بدخیمی پوست
پوست برنزه
خرید سالیسیلیک اسید
سالیسیلیک اسید پودری کریستالی، سفید و بیبو است. برای خرید سالیسیلیک اسید میتوانید با شرکت ما تماس بگیرید. شرکت دانافارمد این ترکیب وارداتی را با کیفیت، خلوص و قیمت مناسب در اختیار تقاضا کنندگان و تولید کنندگان قرار میدهد.
در هنگام خرید به کیفیت، خلوص و msds محصول دقت کنید تا ویژگیهای جزئی آن را که توسط استانداردهای مشخص بین المللی اندازه گیری و آزمایش شده است و میتواند در خرید سالیسیلیک اسید با کیفیت مطلوب کمک کننده باشد، بررسی کنید.
ما در شرکت دارویی دانا فارمد مواد اولیه با کیفیت و با خلوص بالا را از شرکتهای معتبر تهیه و وارد کشور میکنیم. پیش از خرید سالیسیلیک اسید و نیز برای آگاهی از کیفیت و قیمت سالیسیلیک اسید با کارشناسان ما تماس بگیرید و از مشاوره رایگان مشاوران و متخصصان ما بهره ببرید.
قیمت سالیسیلیک اسید
سالیسیلیک اسید محصولی وارداتی و پر طرفدار است. وارداتی بودن باعث نوسان قیمت سالیسیلیک اسید میشود. علاوه بر این کیفیت سالیسیلیک اسید نیز روی محصول نهایی و قیمت سالیسیلیک اسید تاثیر گذار است. برای آگاهی از قیمت و مشاوره درباره خرید سالیسیلیک اسید با مشاوران و متخصصان آگاه و با تجربه ما صحبت کنید تا با اطمینان اقدام به خرید سالیسیلیک اسید کنید.
شرکت واردات و عرضه داروهای خارجی دانافارمد بهترین مواد اولیه با بالاترین کیفیت را از شرکتهای معتبر و صاحب نام دنیا تهیه و در اختیار تولید کنندگان محترم محصولات حاوی سالیسیلیک اسید قرار میدهد.
نتیجه گیری
سالیسیلیک اسید یک اسید مونوهیدروکسی بنزوئیک لیپوفیل، و نیز یک نوع اسید فنولیک و بتا هیدروکسی اسید و دارای ساختار شیمیایی C7H6O3 است.
سالیسیلیک اسید قابلیت حل در آب، اتر، کربن تتراکلراید، بنزلن، پروپانول، استون، اتانول، روغن تربانتین، تولوئن، کلروفرم، متانول و روغن زیتون را دارد.
سالسیلیک اسید یک اسید آلی بلوری و بیرنگ است که از متابولیسیم سالیسین حاصل میشود. از آن در سنتز آلی استفاده میشود و به عنوان هورمون گیاهی عمل میکند.
سالسیلیک اسید به عنوان دارو برای درمان جوش، میخپه، آکنه، پسوریازیس، زگیل، اختلالات هیپرکراتوتیک پوست، عفونت قارچی به ویژه تینه آ، آکنه، ولگاریس، کرم سلولی، شوره سر، التهابات سبورهای پوست سر، پوست فلس و بیماریهای خشکی پوست مورد استفاده قرار میگیرد. ترکیب موثر چسب میخچه هم سالیسیلیک اسید است. همچنین از آن به عنوان ماده اولیه برخی از مواد آرایشی بهداشتی مانند کرمهای لایه بردار و شفاف ساز پوست استفاده میشود. همچنین سالیسیلیک اسید باعث رفع انسداد پوستی میشود و میتوان از آن به عنوان لایه بردار نیز استفاده کرد.
بسیاری از محصولات مراقبت پوستی به ویژه محصولات پوست چرب شامل شویندهها و کرمهای درمانی جوش حاوی سالیسیلیک اسید در مقادیر متفاوت هستند.
نمودار تغییر قیمت
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام
بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام
0 نظر
تمامی محصولات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.