در دنیای پزشکی مواد زیادی مورد استفاده قرار میگیرند. در این مقاله درباره یکی دیگر از این مواد توضیح خواهیم داد. فنیل اتانول-۲یک ترکیب آلی و یک مایع بی رنگ است. این ماده استفاده های زیادی دارد که در این مقاله مورد بررسی قرار خواهیم داد. در مورد سوالات احتمالی شما استفاده از سایت دانافارمد را پیشنهاد میکنیم. این سایت در زمینه اکثر داروها و موارد استفاده و کاربرد و عوارض جانبی آنها مطالب مفیدی ارائه خواهد داد. از این رو سایت ما را ازدست ندهید.
نگاهی به فنیل اتانول-۲
فنیل اتانول-۲یا فن اتیل الکل مایعی بی رنگ با ترکیب آلی است که کمی در آب حل میشود. البته با اکثر حلال های آلی مخلوط میشود. این ماده به میزان زیادی در طبیعت وجود دارد. میتوان در عصاره گل رز، میخک، سنبل، کاج حلب، شکوفه پرتقال، یلانگ یلانگ، شمعدانی، نرولی و شامپاکا این ماده را یافت. یکی از موضوع های جالب درباره این ماده همین مسئله وجود در طبیعت آن هم به وفور است. عنصر در طعم دهنده ها و عطر سازی مخصوصا برای ایجاد رایحه گل رز وجود دارد. همچنین در سیگار و صابون ها نیز استفاده خواهد شد. این ماده خاصیت ضد میکروبی دارد و از این رو بسیار مورد توجه قرار میگیرد. با این اوصاف میتوان گفت که ماده ای محبوب به حساب میآید. پس با ما باشید تا این ماده را از هر نظر مورد کاوش و بررسی قرار دهیم.
منشأ فنیل اتانول-۲
فنیل اتانول-۲ متعلق به ترکیبات آلی بنزن و مشتقات جایگزین آن است. در واقع این ها ترکیبات معطری حاوی سیستم تک حلقه ای از بنزن هستند. در واقع این ماده در همه گونه های زنده از باکتری تا انسان و گیاه وجود دارد. میتوان گفت که با غلظت بالا در چندین غذا وجود دارد که در این جا بر میشماریم. شراب قرمز، گردوی سیاه، شراب سفید حاوی این ماده با غلظت بالا هستند. اما در نعناع فلفلی، ریحان و زغال اخته با غلظت کمتری وجود دارد. با این اوصاف استفاده از این مواد غذایی میتواند برای دسترسی به فنیل اتانول-۲ مفید است. در انسان این ماده با بیماری هایی نظیر کولیت اولسراتیو، اوتیسم و اختلال رشد فراگیر ارتباط دارد. همچنین این ماده به صورت یک ضد میکروب و ضدعفونی کننده فعالیت خواهد کرد. همچنین از آن به عنوان اسانس معطر و نگهدارنده در صنعت داروسازی و عطر سازی استفاده به عمل میآید. این عملکردها و خواص درباره این ماده بسیار اهمیت دارد.
الکل معطر فنیل اتانول-۲
الکل فنیل اتانول-۲ رایحه گل سرخ بسیار دلپذیری دارد و طرفداران زیادی را به خود جلب کرده است. این ترکیب بسیار ارزشمند در صنعت غذایی، آرایشی و بهداشتی و دارویی جایگاه ویژه ای دارد. از این رو مصرف کنندگان ترجیح میدهند که این ماده به شیوه طبیعی تولید شود. تولید طبیعی این ماده با استخراج اسانس گل های رز، سنبل و یاس به دست میآید. همچنین از طریق بیوتکنولوژیکی نیز میتوان این ماده را تولید کرد. اما تقاضا در بازار به حدی زیاد است که تولید طبیعی نمیتواند جوابگو باشد. بهترین روش تخمیر میکروبی است که با استفاده از مخمر ها انجام میشود. برای تخمیر و رشد میکروبی جهت تولید فنیل اتانول-۲، از ضایعات کشاورزی و صنعتی استفاده خواهد شد. این ماده علاوه بر تولید عطر و لوازم آرایشی، در ترکیب انواع بستنی، آب نبات، کلوچه، پودینگ، ژلاتین، سیگار و آدامس نیز اضافه میشود. این طعم توسط انجمن های تولید کننده متعدد در جهان تایید شده است و آن را ایمن میدانند. این ماده همچنین خاصیت ضد میکروبی و ضد قارچی دارد. به همین دلیل از این ماده در تولید انواع ضدعفونی کننده ها، نگهدارنده ها، پاک کننده ها و محصولات مراقبت شخصی استفاده میشود. پس زمانی که شما در حال خوردن بستنی، آب نبات یا هر گونه خوردنی از این دست هستید و عطر خوبی را استشمام کردید، این ماده را به یاد بیاورید. خواص ضد میکروبی وضد قارچی این ماده نیز بر محبوبیت آن افزوده است.
عوامل موثر بر میزان تولید فنیل اتانول-۲ در مخمرها
توانایی مخمر ها در تولید فنیل اتانول-۲ به دو عامل بستگی دارد. عامل اول خود گونه و عامل دوم ترکیب محیط و شرایط تخمیر هستند. شرایط تخمیر بر فعالیت متابولیکی میکروارگانیسم ها تاثیر دارند. این شرایط شامل در دسترس بودن مواد مغذی، منابع نیتروژن و قندهای عرضه شده در محیط کشت هستند. علاوه بر این عوامل، دما، میزان PH، اکسیژن و سرعت جریان هوا با تغییر رشد میکروبی، روی تولید فنیل اتانول-۲ تاثیر دارد.
تولید فنیل اتانول-۲ از طریق مخمرها در محیط های مصنوعی
گونه های متعدد مخمر ها در محیط های مصنوعی قادر به تولید فنیل اتانول-۲ هستند. تولید در محیط های مصنوعی به دلیل تقاضای زیاد در بازار، کمک زیادی به تولید بیشتر این ماده خواهد کرد. چرا که تولید طبیعی به هیچ عنوان جوابگوی تقاضا نخواهد بود.
تولید این ماده از طریق تخمیر روی ضایعات کشاورزی و صنعتی
پسماندهای کشاورزی و صنایع غذایی سالانه به میزان زیادی تولید میشود. این امر اجتناب ناپذیر است اما فوایدی نیز دارد.
در واقع این ضایعات و محصولات جانبی کشت و صنعت ترکیبات غذایی بالایی دارند. این ترکیبات شامل کربوهیدرات های پیچیده، پروتئین ها، لیپیدها و بسیاری از مواد مغذی هستند. پس این مواد پتانسیل خیلی بالایی دارند. این مواد مغذی محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیسم ها هستند. این ضایعات بستری ارزان برای تولید فنیل اتانول-۲ هستند. همچنین منابعی در دسترس هستند و از لحاظ مواد مغذی بسیار غنی خواهند بود. از این رو ضایعات و پسماندهای کشاورزی را باید به عنوان یک منبع غنی برای تولید این ماده به حساب آورد.
سخن پایانی
در این مقاله توضیح دادیم که فنیل اتانول-۲ نوعی الکل معطر است که فایده ها و کاربردهای زیادی در صنعت غذایی، آرایشی و بهداشتی و دارویی دارد. در هر کدام ازاین موارد، این ماده میتواند عنصر اصلی، کاربردی و مهم باشد. تمام خصوصیات و نحوه عملکرد این ماده را بیان کردیم. از شما انتظار داریم که برای ارتباط بیشتر با ما از سایت دانافارمد دیدن کنید. این اطمینان را به شما خواهیم داد که مطالعه مطالب و مقاله های نگارش شده در سایت ما دریچه ای را رو به دنیای پزشکی برای شما باز خواهد کرد.
نمودار تغییر قیمت
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام
بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام
0 نظر
تمامی محصولات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.