اسبد سوربیک پودری سفید رنگ با بوی کمی تند است و در صنایع غذایی استفاده میشود. کاربرد این ماده نگهداری از مواد غذایی و برای جلوگیری از فاسد شدن مخمرها و کپک ها است. به دلیل قابلیت ضد میکروبی این ماده برای نگهداری از مواد غذایی پخته شده، پنیر، شراب و مواد گوشتی استفاده میشود. این ماده به مواد غذایی طعم و بویی نمیدهد. با این ماده از بسیاری بیماری های مهلک جلوگیری میشود. گروه دانا فارمد در قالب این دانشنامه کوتاه این ماده را به شما معرفی میکند.
استفاده های متعدد از اسید سوربیک
مواد غذایی آغشته به اسید سوربیک، مثل ژامبون به مدت یک ماه اصلا کپک نمیزنند. با استفاده از این ماده میتوان مواد غذایی را به سراسر جهان ارسال نمود. در واقع ماده مهم ترین ماده نگهدارنده محسوب میشود چرا که هیچ واکنشی نشان نمیدهد و یک اسید ضعیف با طعم خنثی است. خاضبت ضد میکروبی این اسید، باعث شده که برای حفظ گوشت مورد استفاده قرار بگیرد. در صنایع غذایی، خوراک دام، داروسازی و تولید مواد آرایشی از اسید سوربیک استفاده میشود. این ماده قادر است کشنده ترین باکتری ها و سموم را در گوشت از بین ببرد.
عملکرد اسید سوربیک
این ماده بدون بو و مزه است و در صنایع غذایی کاربرد دارد. این ترکیب را به صورت پودر، گرانوله و محلول استفاده میکنند. با مدل کپسول سازی میتوان آن را مستقیما به خمیر نان اضافه نمود. این کپسول ها میتوانند بر محصولات منجمد نیز تاثیر بگذارند. در کل این ماده ویژگی های متنوعی دارد و در صنایع مختلفی کاربرد خواهد داشت. این ماده قادر است بر فعالیت میکرو ارگانیسم ها تاثیر بگذارد و جلوی فاسد شدن مواد غذایی را بگیرد.
خرید سوربیک اسید و ویژگیهای آن
سوربیک اسید یک ماده نگهدارنده محبوب محسوب میشود. این ترکیب ارزشمند از فساد مواد غذایی جلوگیری میکند. محبوبیت این ماده از دو جهت است: اول آنکه سالم است و سرطانزا نیست. دوم آنکه طعم مواد غذایی را تغییر نمیدهد. همین دو دلیل کفایت میکند تا به وفور در صنایع غذایی مورد استفاده قرار گیرد. این ترکیب در صنایع دیگری نیز مورد استفاده قرار میگیرد که در ادامه این مقاله به آنها اشاره میکنیم. این مقاله اطلاعات کاملی را درباره ساختار، ویژگیها، کاربرد، حلالیت و پودر این ترکیب ارزشمند بیان مینماید. همچنین قیمت و شیوه خرید عمده سوربیک اسید در این مقاله مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
آنچه در این مقاله میخوانیم:
ساختار سوربیک اسید چگونه است؟
میزان حلالیت اسیدسوربیک و مشتقاتش در آب
کاربرد سوربیک اسید در صنایع غذایی
کاربرد سوربیک اسید در صنایع مختلف
کپسوله کردن اسید سوربیک چه ویژگیهایی دارد؟
عوارض و هشدارهای مصرف سوربیکاسید
خرید سوربیک اسید
قیمت سوربیک اسید
ساختار سوربیک اسید چگونه است؟
سوربیک اسید با فرمول شیمیایی C6H8O2 برای اولین باردر سال 1859 از توت نارس درخت روون (sorbus aucuparia) کشف شد، همین عامل سبب نامگذاری آن شده است. با این وجود خواص ضد میکروبی، تولید و استفاده صنعتی از آن در سالهای 1930 تا 1950 اتفاق افتاد. بعدها بقیه مشتقات آن شامل سوربات سدیم، سوربات کلسیم و سوربات پتاسیم شناسایی شدند، که دارای ویژگیهای خوبی بودند و در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گرفتند. این ترکیب به همراه مشتقاتش برای اولین بار برای نگهداری از گوشت در برابر باکتری بوتولیسم مورد استفاده قرار گرفت. این ترکیب بههمراه مشتقات خود، به دلیل PH اسیدی ضعیف، طعم خنثی و ارگانولپتیک بودن، یکی از مواد نگهدارنده پرمصرف جهان، در 30 سال گذشته تبدیل شده است.
میزان حلالیت اسیدسوربیک و مشتقاتش در آب
این ترکیب خود به تنهایی در آب انحلالپذیری کمی دارد. با افزایش دما انحلالپذیری آن افزایش مییابد. در اتانول انحلال پذیری بیشتری دارد. افزایش قند به این ترکیب از انحلال پذیری آن میکاهد. اما مشتقات آن مانند سوربات سدیم حلالیت بیشتری نسبت به آب دارند. در بسیاری از کشورها به همین دلیل سوربات سدیم و سوربات کلسیم در نگهداری مواد غذایی استفاده بیشتری دارند. در مورد سوربات پتاسیم قضیه فرق میکند و به عنوان یک محلول مستقل از چند محلول دیگر است. از محلول سوربات پتاسیم برای تولید محلولهای استوک 50% استفاده میشود. استوک سوربات پتاسیم محلول مادر از آن است، که با غلظت مشخصی به فروش میرسد و در زمان استفاده رقیقسازی میشود.
کاربرد سوربیک اسید در صنایع غذایی
این اسید در نگهداری از مواد غذایی کاربرد وسیعی دارد. به دلیل آنکه یک آنتی بیوتیک طبیعی محسوب میشود در نگهداری از گوشت، ژانبون، سوسیس و کالباس، به ویژه برای از بین بردن سم کشنده بوتولیسم بسیار موثر است. به دلیل خاصیت ضد قارچی از آن در نگهداری مواد کنسروی مانند ترشی، خشکبار مانند آلو، آلوچه و انجیر مورد استفاده قرار میگیرد. در نگهداری سسها و سالادهای آماده از این ماده مفید استفاده میشود. این ماده به هر غذایی اضافه شود ماندگاری آن را زیاد میکند. این ترکیب پرفایده و مشتقاتش در صنایع غذایی برای از بین بردن مخمرها، کپکها، به ویژه آنهایی که در تولید مایکوتوکسینها نقش دارند، استفاده میشود. این ترکیب در از بین بردن باکتریهای بیهوازی بسیار موثر عمل میکند.
کاربرد سوربیک اسید در صنایع مختلف
این ترکیب به جز صنایع غذای درصنعت دام و طیور، صنایع دارویی و صنایع آرایشی- بهداشتی به عنوان نگهدارنده در برابر میکروبها و باکتریها مورد استفاده قرار میگیرد.
کپسوله کردن اسید سوربیک چه ویژگیهایی دارد؟
این ماده در صنایع غذایی به صورت پودر، گرانول، محلول و به شیوه کپسوله کردن مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده از شیوه کپسولهسازی باعث تاثیر مستقیم این اسید بر روی مواد غذایی مانند خمیر میشود. به این شیوه مخمر نان از بین نمیرود و در زمان پخت به بهترین شکل عمل میکند. پوشش این کپسولها از نوع چربی ساخته میشود تا در دمای بالای تنور ذوب شود و اسیدسوربیک را آزاد مینماید. استفاده ترکیبی از این ماده و مشتقات آن باعث از بین بردن گروه وسیعی از میکرو ارگانیسمهای فاسد کننده میشوند و ماندگاری محصول را در زمان وسیعی افزایش میدهد. استفاده از کپسول این ماده در گوشت منجمد نیز در زمان مصرف گوشت در از بین بردن باکتریها و میکروبهایی که با گرما زنده میشوند موثر است.
عوارض و هشدارهای مصرف سوربیکاسید
این ماده از سوی سازمانهای مختلف جهانی بیخطر معرفی شده است، زیرا این ماده بر خلاف بسیاری از مواد نگهدارنده دیگر سرطانزا نیست. اما ممکن است بعضی افراد نسبت به آن حساسیت داشته باشند. در ادامه به تعدادی از موارد ایجادکننده حساسیت اشاره مینماییم:
اگزمای پوستی
به دلیل حساسیت احتمالی در افراد مبتلا به اگزما و ایجاد تحریکات پوستی که ممکن است رخ دهد، مواد آرایشی مورد استفاده این افراد باید فاقد این ماده نگهدارنده باشد. کرمهای ضد خارش در زمان ایجاد این مشکل کمککننده هستند. نوشیدن آب فراوان برای عوارض داخلی احتمالی در این افراد کمک میکند.
واکنشهای توکسیک
در صورتیکه این ماده به صورت خالص و بدون رقیق شدن استنشاق شود، باعث به وجود آمدن علایمی مانند سرفه، قرمزی، سوزش و درد در ناحیه گلو، تاری، درد و قرمزی در ناحیه چشم شود.
آنافیلاکسی
درصورت تماس مستقیم با این ماده ممکن است آنافیلاکسی مشاهده شود. این واکنش بسیار آلرژیک و خطرناک است و ممکن است علایم حیاتی فرد را تهدید نماید. در طورت مشاهده آن بیمار باید بهصورت اورژانسی به بیمارستان انتقال یابد. این علایم میتواند شامل افت فشار خون، تنگی نفس و مجاری تنفسی باشد.
خرید سوربیک اسید
خرید اسید سوربیک باید از شرکتهای خارجی انجام گیرد. این ماده وارداتی در بستههای 25 کیلوگرمی بهصورت عمده بهفروش میرسد. مصرف این ماده به مقدار توصیه شده مفید است. مصرف بیش از اندازه آن ممکن است در تغییر طعم مواد غذایی تاثیر بگذارد. مصرف این ماده به دلیل ماهیت خود به مقدار کم هم بسیار موثرتر از نگهدارندههای دیگر است. شرکت تخصصی واردات دارویی دانافارمد این محصول را از شرکتهای معتبر و با کیفیت ویژه دریافت مینماید. در زمان خرید این ماده ام اس دی اس آن را به دقت مورد بررسی قرار دهید تا محصولی بی نقص دریافت نمایید.
قیمت سوربیک اسید
قیمت سوربیک اسید با توجه به کیفیت و نوع شرکت وارد کننده آن تعیین میشود. چون این محصول وارداتی است بنابراین نرخ ارز نیز در زمان خرید روی قیمت سوربیک اسید تاثیرگذار است. اما از آنجا که لازم است این ماده به دلیل قدرت خوبش، نسبت به نگهدارندههای دیگر، کمتر مورد استفاده قرار گیرد، بنابراین دارای قیمت بهصرفهای خواهد بود. متخصصان دانا فارمد آماده ارایه راهنمایی و آگاهی در زمینه قیمت اسید سوربیک و روشهای خرید این محصول هستند.
نتیجه گیری
در این مقاله ترکیب سوربیک اسید مورد بررسی قرار گرفت. در این مقاله اطلاعات زیادی دربارهی ساختار این ماده و شیوه عملکرد آن برای از بین بردن انواع باکتریها، میکروبها، قارچها و مخمرهای مضر بیان شد. کاربرد این ترکیب جالب در مواد غذایی و سایر صنایع، به عنوان نگهدارنده مفید و بدون تغییر مزه مواد بیان شد. در این مقاله شکل فیزیکی مورد استفاده در مواد غذایی این ماده بررسی شد. در میان حالتهای فیزیکی این ماده مزایای کپسوله کردن آن در خمیر نان و گوشتهای یخزده به تفصیل شرح داده شد. همچنین هشدارها و عوارض مصرف این ماده در وسایل آرایشی بهداشتی برای افراد دارای اگزمای پوستی اعلام شد. بهعلاوه تماس مستقیم این ماده نیز عوارض احتمالی را به دنبال خواهد داشت که در این مقاله به آنها اشاره کردیم.
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام
بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام
0 نظر
تمامی محصولات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.