ال هیستیدین یک آمینو اسید ضروری در انسان است که به طور گسترده در داروهای تزریقی و شیر خشک مورد استفاده قرار میگیرد. این ماده باید از طریق منایع غذایی به دست بیاد. در این دانشنامه تصمیم داریم این ماده را به طور کامل به شما معرفی نماییم. این اطمینان را به شما خواهیم داد که گروه دانا فارمد همیشه آماده است که سوالات شما را شنوا بوده و جوابگو باشد.
تاریخچه و توضیح کوتاه از ال هیستیدین
در سال ۱۸۹۶ برای اولین بار، آلبرشت کوسل، پزشک آلمانی، ال هیستیدین را کشف و به دنیا معرفی نمود. در ابتدا تصور بر این بود که این ماده یک آمینو اسید ضروری تنها برای نوزادان است. در سال ۱۹۷۵ مطالعات دیگری به انجام رسید و مشخص شد که این ماده برای بزرگسالان نیز ضروری است. گفتنی است که انسان قادر است میزان کمی از این ماده را سنتز نماید اما این مقدار از نیاز تغذیه ای بدن کمتر است. از این رو باید این ماده را از طریق منابع غذایی برای بدن تامین نمود. نکته دیگر ذر مورد این ماده این است که یکی از ۲۳ اسید آمینه پروتئین زا است که برای سنتز پروتئین مورد استفاده قرار میگیرد. در مورد این اسید آمینه باید گفت که پیش نیاز هیستامین است که برای پاسخ های ایمنی موضعی نقش اساسی دارد. همچنین میتوان آن را پیش نیاز سایر ترکیبات آلی مهم مثل آنسرین و کارنوزین دانست. پروتئین های حیوانی مانند گوشت و محصولات لبنی بهترین منابع غذایی برای ال هیستیدین به شمار میروند. همچنین غلاتی مثل برنج، چاودار و گندم نیز میزان قابل توجهی از این ماده را در خود دارند.
ساختار شیمیایی ال هیستیدین
در مورد ساختار این ماده باید گفت که ال هیستیدین یک زنجیره جانبی ایمیدازول دارد که منبع عمده فعالیت بیوشیمیایی آن به حساب میآید. همچنین این ماده محل کاتالیزوری آنزیم های خاص است و برای سنتز متالوپروتئین ها مورد استفاده قرار میگیرد. یکی از نقش های مهم این آمینو اسید در بدن مربوط به اهمیت آن در شیمی خون است. نقش آن این است که هموگلوبین متصل به اکسیژن را تثبیت نموده و از سوی دیگر هموگلوبین متصل به مونوکسید کربن را بی ثبات خواهد کرد.
موارد استفاده از این آمینو اسید
در این قسمت از دانشنامه در مورد ال هیستیدین موارد استفاده را مرور خواهیم کرد. البته باید یادآور شویم که شواهد کافی در مورد تایید استفاده از این ماده وجود ندارد اما طبق تحقیقات انجام شده نتایجی به دست آمده است.
محافظت از قلب
در مطالعات انجام شده این نتیجه به دست آمده است که افزایش سطح هیستیدین در بدن میتواند شیوع بیماری کرونری قلب را کاهش دهد. یک تحقیق را بر روی خدود ۵۰ نفر که نارسایی قلبی مادرزادی دارند انجام شده است. در این تحقیق نشان داده شده است که مشتق هیستیدین و کارنوزین عملکرد بدن را هنگام ورزش و بهبود میبخشد و از این رو کیفیت زندگی را نیز بهبود میبخشد. در یک آزمایش بر روی موشی که نارسایی قلبی داشته است، این نتیجه به دست آمده که روند بهبود آن با هیستیدین افزایش چشمگیری داشته است. همچنین در موش هایی که مبتلا به دیابت بودند، مصرف این ماده به همراه کارنوزین توانست سطح چربی خون را کاهش داده و دز شریان ها لخته تشکیل دهد.
تاثیر ال هیستیدین بر فشار خون
یکی دیگر از فایده های ال هیستیدین تاثیر بر فشار خون است. تحقیقات انجام شده روی افرادی که مشکلات قلیی داشتند، این نتیجه را نشان داده است که با بالا بردن دوز این اسید آمینه، فشار خون کاهش زیادی پیدا کرده است. همچنین طبق معمول آزمایش را بر روی موش ها انجام دادند و مشخص شد که موش هایی که فشار خون داشتند، با مصرف این ماده به فشار خون نرمال رسیدند و کاهش پیدا کرد. نتیجه دیگر این بود که در موش های چاق مصرف کارنوزین فشار خون خون را کاهش داد.
کاهش استرس به عنوان یک آنتی اکسیدان
این بار آزمایشات و تحقیقات را بر روی زنان چاق انجام دادند که کمبود ال هیستیدین داشتند. در نتایج به دست آمده مشخص شد که با مصرف این آمینو اسید میتوان در عرض دوازده هفته کاهش استرس اکسیداتیو را مشاهده نمود. در واقع آزمایشات نشان داده است که بین کاهش سطح هیستیدین و استرس اکسیداتیو ارتباط وجود دارد. قابل ذکر است که در زنان چاق به دلیل غیر طبیعی بودن متابولیسم هیستیدین و آرژنین، وضعیت آنتی اکسیدان نامطلوب خواهد بود. میتوان گفت که مکمل هیستیدین میتواند با متوقف نمودن تولید سایتوکین های التهابی، کاهش التهاب را به همراه داشته باشد.
آیا ال هیستیدین سطح قند خون را تنظیم میکند؟
در مورد اسید آمینه ال هیستیدین در جنبه های مختلف کار، تحقیقات زیادی انجام شده است. این بار نیز آزمایش را بر روی زنان چاق انجام دادند که سندروم متابولیک داشتند. نتیجه مشخص نمود که اگر این بیماران به مدت دوازده هفته مکمل ال هیستیدین را با دوز چهار گرم مصرف نمایند، بعد از این مدت به میزان قابل توجهی مقاومت انسولین را در بدن کاهش خواهد داد. از سوی دیگر آزمایش ها این نکته را نشان داده است که افزایش سطح هیستیدین با کاهش سطح قند خون ناشتا و همچنین مقاومت انسولین ارتباط ارتباط دارد.
عملکرد مغز با مصرف ال هیستیدین چه تغییری دارد؟
تاثیر ال هیستیدین بر عملکرد مغز نیز از موضوعات مهم تحقیقات به حساب میآید. این آزمایشات را بر روی افرادی انجام میدهند که دچار خستگی مزمن هستند و اختلال خواب دارند. با مصرف دو هفته ال هیستیدین، بهیود توجه و حافظه و تفکر و همچنین کاهش خستگی به وضوح خود را نشان داد. سربازان نیز در آزمایشات حضور داشتند و با مصرف این ماده قوه تفکر آن ها بهبود پیدا کرد. از سوی دیگر بر روی موش ها نیز تحقیقاتی انجام شده که نتیجه نشان داد حافظه کوتاه مدت آنها بهبود پیدا کرده است و مغز را در برابر آسیب های ناشی از ذخیره اکسیژن یعنی ایسکمی مغز محافظت مینماید.
رفع چاقی با ال هیستیدین
امروزه مشکل چاقی بسیاری از افراد را اذیت میکند. ال هیستیدین میتواند تاثیر زیادی بر کاهش وزن داشته باشد. در تحقیقات نشان داده شد که افزایشی مصرف این ماده قادر است توده بدنی، دور کمر و فشار خون را تحت تاثیر قرار دهد. هیستیدین در مغز به هیستامین تبدیل میشود. این ماده میتواند انباشت چربی را کاهش دهد.
پوست سالم با ال هیستیدین
ال هیستیدین جزء یوروکانیک اسید است که میتواند با جذب اشعه ماوراء بنفش تاثیر خوبی بر پوست داشته باشد. در واقع این ماده میتواند به عنوان یک ضد آفتاب عمل کند.
پیشگیری از لخته خون از فواید این اسید آمینه
افرادی که در عروق خود دچار لخته خون هستند، با مصرف ال هیستیدین به مدت یک هفته میتوانند با این بیماری مقابله کنند و از لخته شدن خون جلوگیری نمایند.
عوارض جانبی ال هیستیدین را بشناسیم.
مصرف زیاد این ماده نیز همانند مواد دیگر میتواند باعث بروز عوارضی شود. به عنوان مثال سر درد، ضعف، خستگی، تهوع و افسردگی را میتوان از عوارض این ماده دانست.
سخن پایانی
استفاده از اسید آمینه ال هیستیدین میتواند در بدن انسان فواید بسیار زیادی داشته باشد. در این دانشنامه نوشته شده توسط گروه دانا فارمد، این موارد را مورد بررسی قرار دادیم. سوالات شما را نیز در سایت پاسخگو خواهیم بود.
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام
بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام
0 نظر
تمامی محصولات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.