بنزوئیل پراکسید به طور رسمی از سال ۱۹۶۰ توسط محققان و پزشکان به عنوان دارویی موثر برای درمان آکنه اعلام شد. این داروی موثر تا ۵۰ درصد آکنههای متوسط تا شدید را بهبود میبخشد. ترکیب بنزوئیل پراکسید به صورت کریستالهای سفید رنگ در بازار یافت میشود و به شکل پماد مورد استفاده قرار میگیرد، اما در لوسیونها و محلولها هم میتوان از آن استفاده کرد. بنزوئیل پراکسید برای درمان آکنه خفیف تا متوسط و عفونتهای قارچی پوست به ویژه تینه آپدیس استفاده میشود.
بنزوئیل پراکسید یک ماده موثر نفوذ کننده به داخل پوست است که نابود کننده باکتری ها و سلولهای عامل ایجاد التهاب است.
استفاده از این ماده تاثیر گذار در محصولات آرایشی بهداشتی مانند ژلها و لوسینها با استفاده از فرمتهای مخصوص کمی گرانتر است اما عارضه کمتری دارد.
ما در این مقاله به پرسشهای زیر پاسخ میدهیم
بنزوئیل پراکسید چه ساختار شیمیایی دارد
بنزوئیل پراکسید چگونه روی پوست عمل میکند
روش مصرف بنزوئیل پراکسید چگونه است
عوارض بنزوئیل پروکسید و موارد منع مصرف آن چیست
خرید بنزوئیل پراکسید چگونه است
قیمت بنزوئیل پراکسید چگونه است
بنزوئیل پراکسید چه ساختار شیمیایی دارد
بنزوئیل پراکسید را از قطران زغال سنگ استخراج و طی فرآیندهای مختلف به صورت کریستال سفید رنگ عرضه میکنند. بنزوئیل پراکسید شامل عناصر کربن، اکسیژن و هیدروژن است که توسط دو حلقه بنزن به یکدیگر متصل شده اند.
فرمول مولکولی آن C_14 H_1.۰_۴ و شکل ظاهری آن جامد بیرنگ است. معمولا به شکل دارویی پماد مورد استفاده قرار میگیرد، اما در لوسیونها و محلولها به عنوان راه درمانی متوسط برای درمان آکنه و عفونتهای قارچی پوست به ویژه تینه آپدیس نیز استفاده میشود.
در آکنه شدید این دارو را میتوان به عنوان درمان کمکی همراه آنتی بیوتیکها ی خوراکی و موضعی، فرآوردههای اسید رتینوئیک و فرآوردههای حاوی گوگرد اسیدسالیسیلیک به کار برد.
بعد از استفاده از آن روی پوست حدود ۵٪ دارو جذب پوست میشود و بقیه بدون تغییر از راه ادرار دفع میشود.
بنزوئیل پراکسید چگونه روی پوست عمل میکند
بنزوئیل پراکسید در آب حل نمیشود، اما به سادگی در چربی محلول است. وقتی بنزوئیل پراکسید روی سطح پوست قرار میگیرد به راحتی جذب پوست میشود، سپس دو حلقه بنزن از هم جدا شده و به اجزا زیر تقسیم میشود:
- رادیکال بنزن که باکتریها را میکشد
- بنزویک اسید که به باز کردن منافذ پیلوسباسه و درمان آکنه کمک میکند
این نفوذ تا ۹۰ درصد باکتریهای پروبینیوم که مهمترین باکتری عامل ایجاد التهاب و آکنه است را از بین میبرد. باکتریهای پروبینیوم در محیط بیهوازی یعنی محیط بدون اکسیژن زنده میمانند، بنزوئیل پراکسید با آزاد کردن اکسیژن باعث از بین بردن آنها میشود.
وقتی تراکم باکتری روی پوست کم میشود، مانعی برای بروز آکنه ایجاد میشود. همچنین بنزوئیل پراکسید با قدرت پاککنندگی و لایه برداری خود باعث از بین بردن سلولهای مرده سطح پوست میشود که در نهایت به کاهش جوش و آکنه میانجامد.
روش مصرف بنزوئیل پراکسید چگونه است
برای استفاده از بنزوئیل پراکسید باید کم کم وارد عمل شد. بهتر است در ابتدا با ژل ۲.۵٪ درمان شروع شود، در صورت عادت کردن پوست با آن میتوان از بنزوئیل پراکسید ۵٪ و ۱۰٪ استفاده کرد.
بهتر است شبها صورت شسته شود و نیم تا یک ساعت بعد از ترکیب بنزوئیل پراکسید استفاده کرد. برای پوستهای حساس توصیه میشود که قبل از مصرف از مرطوب کننده حاوی ویتامین E استفاده شود. بنزوئیل پراکسید باید روی نواحی که دارای جوش هستند استفاده کنید و از تماس آن با موی رنگ شده و لباس یا پارچه خودداری کنید چون در صورت تماس رنگ مو یا لباس را از بین میبرد. بعد از مصرف اجازه داده شود تا در معرض هوای آزاد خشک شود. صبح صورت شسته شود و از مرطوب کننده و ضد آفتاب مناسب استفاده شود.
این دارو برای اثر بخشی و از بین بردن کامل جوش و آکنه به ۶ تا ۱۰ هفته زمان لازم دارد. افرادی که بعد از استفاده از پمادهای موضعی برای اولین بار دچار حساسیتهای خفیف پوستی میشوند در صورت استفاده از دوزهای پایینتر و رعایت نکات تجویز شده با صبر و تحمل به نتیجه خواهند رسید.
برای درمان بهتر ممکن است پزشک آن را همراه با سایر درمانهای آکنه مانند آداپالن، کیلدامایسین و اریترومایسین تجویز کند، که در این صورت اثر بخشی آن بیشتر است.
کاربرد غیرپزشکی بنزوئیل پراکسید
این ماده یکی از پراکسیدهای آلی مهم است که به عنوان اکسیدان در شیمی آلی مورد استفاده قرار میگیرد. این ترکیب مفید یک سفیدکننده در مواد غذایی مانند آرد، چربی، روغن، موم، پنیر است و نیز به عنوان لکهبر مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین در صنایع شیمیایی در القای واکنشهای پلیمریزاسیون رشد زنجیرهای به عنوان آغاز کننده رادیکال مورد استفاده قرار میگیرد. این واکنشها در تشکیل رزینهای پلیاستر، پلی متیل متا کریلات، سیمانهای دندانی و ترمیمکنندههای دندانپزشکی مورد استفاده قرار میگیرد. این ماده همچنین در صنعت لاستیکسازی بهعنوان ماده نهایی برخی نخهای استات مورد استفاده قرار میگیرد.
عوارض بنزوئیل پروکسید و موارد منع مصرف آن چیست
در ابتدای مصرف این ترکیب دارویی ممکن است خشکی و تحریکپذیری پوست وجود داشته باشد. به همین دلیل در ابتدای درمان از دارو با دوزهای پایینتر استفاده میشود.
استفاده از دوزهای بالاتر ممکن است باعث تحریک پذیری، سوزش و حتی لک بعد از التهاب شود. از عوارض دیگر این دارو در ابتدای دوره مصرف قرمزی، سوختگی، خارش و پوسته پوسته شدن در ناحیه مصرف است.
اگر در زمان مصرف تورم و قرمزی در سایر نقاط بدن مشاهده شد نشان دهنده حساسیت شدید به دارو است، که در صورت مشاهده باید مصرف دارو قطع شود.
دارو نباید روی نواحی تحریک شده یا آسیب دیده استعمال شود.
از مصرف همزمان آن با سایر فرآوردههای ضد جوش یا پوسته ریز بدون نسخه پزشک اجتناب شود.
به هنگام مصرف از مواجه بیش از حد با نور مستقیم خورشید پرهیز شود.
از مصرف داروی دیگر در موضع مصرف این دارو تا یک ساعت قبل و یک ساعت بعد پرهیز شود.
بنزوئیل پراکسید پودری
از بنزوئیل پراکسید پودری در پلیمریزاسیون و پخت رزینهای پلی استر و رزینهای آکرلیک استفاده میشود. در دماهای پایینتر از ۸۰ درجه سانتی گراد بنزوئیل پراکسید باید با شتاب دهنده آمینی مورد استفاده قرار بگیرد و در دماهای بالاتر در خیلی از موارد نیازی به استفاده از شتاب دهنده آمینی نیست. بنزوئیل پراکسید پودری به راحتی در رزینهای اکرلیک و پلی استر قابل حل بوده و بعد از حل شدن به صورت محلول شفاف در میآید. دقت شود که ابتدا شتاب دهنده در رزین یا مونومر حل شود و بعد بنزوئیل پراکسید تا از انفجار جلوگیری شود.
خرید بنزوئیل پراکسید چگونه است
ترکیب کریستالی پنزوئیل پراکسید در داروهایی قرار است استفاده شود که در نقاط حساس و آسیب دیده پوست مصرف میشود، به همین دلیل باید به دور از هر گونه آلودگی و با کیفیت و خلوص مناسب باشد. محل و شیوه نگه داری و شرایط حمل و نقل پنزوئیل پراکسید باید تضمین شده باشد، تا خریدار از خرید بنزوئیل پراکسید احساس رضایت کند.
علاوه بر این برای جلوگیری از ضرر احتمالی در خرید بنزوئیل پراکسید بهتر است با مشاوران و کارشناسان موثق و با دانش در زمینه خرید و فروش پنزوئیل پراکسید مشاوره کرد. یکی دیگر از نکات مهم به هنگام خرید پنزوئیل پراکسید بررسی msds مواد است. زیرا ویژگیهای جزئی در آن توسط استانداردهای مشخص و بین المللی اندازه گیری و آزمایش شده است، که میتواند در خرید پنزوئیل پراکسید با کیفیت مطلوب کمک کننده باشد.
ما در شرکت دارویی دانا فارمد با سابقه چندینساله، اصالت و درصد خلوص پنزوئیل پراکسید و کیفیت آن را تضمین میکنیم و آن را با قیمت مناسب به صورت پنزوئیل پراکسید آزمایشگاهی و صنعتی در اختیار شما قرار میدهیم.
قیمت بنزوئیل پراکسید چگونه است
بنزوئیل پراکسید محصولی وارداتی است و همین امر باعث نوسانی بودن قیمت آن در بازار است. کیفیت و خلوص بنزوئیل پراکسید نیز در قیمت بنزوئیل پراکسید تاثیر گذار است. همچنین نحوه سفارش و میزان سفارش نیز در قیمت بنزوئیل پراکسید تاثیرگذار است. برای تهیه بنزوئیل پراکسید با کیفت مطلوب و آگاهی از قیمت بنزوئیل پراکسید میتوانید با کارشناسان و متخصصان ما تماس بگیرید و از مشاوره رایگان ما بهرهمند شوید. شرکت دارویی دانافارمد امکان خرید بنزوئیل پراکسید و آگاهی از قیمت بنزوئیل پراکسید بیواسطه را در اختیار شما قرار میدهد. محصولات ما از شرکتهای معتبر خارجی تهیه و با دقت حمل و نقل و نگهداری میشوند.
نتیجه گیری
بنزوئیل پراکسید را از قطران زغال سنگ استخراج میکنند و طی فرآیندهای مختلف کریستال سفید رنگ بنزوئیل پراکسید تولید میشود.
معمولا به شکل دارویی پماد مورد استفاده قرار میگیرد، اما در لوسیونها و محلولها هم میتوان از آن استفاده کرد. به عنوان راه درمانی متوسط برای درمان آکنه و عفونتهای قارچی پوست به ویژه تینه آپدیس است.
در آکنه شدید این دارو را میتوان به عنوان درمان کمکی همراه آنتی بیوتیکها ی خوراکی و موضعی، فرآوردههای اسید رتینوئیک و فرآوردههای حاوی گوگرد اسیدسالیسیلیک به کار برد.
برای استفاده از بنزوئیل پراکسید باید کم کم وارد عمل شد. بهتر است در ابتدا با ژل ۲.۵٪ درمان شروع شود، در صورت عادت کردن پوست با آن میتوان از بنزوئیل پراکسید ۵٪ و ۱۰٪ استفاده کرد. استفاده از دوزهای بالاتردر ابتدای کار ممکن است باعث تحریک پذیری، سوزش و حتی لک بعد از التهاب شود. از عوارض دیگر این دارو در ابتدای دوره مصرف قرمزی، سوختگی، خارش و پوسته پوسته شدن پوست در ناحیه مصرف باشد.
نمودار تغییر قیمت
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام
بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام
0 نظر
تمامی محصولات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.