سدیم آلژینات برای اولین بار در سال ۱۸۸۱ توسط شیمیدان انگلیسی ادوارد سی سی استفورد شناخته شد. این ماده از جلبک دریایی قهوهای استخراج میشود. همچنین این ترکیب جالب دریایی به خاطر داشتن خواصی چون تجزیهپذیری زیستی و ماهیت طبیعی که دارد، در صنایع مختلف، کاربرد فراوان دارد. در چند دهه اخیر، این ماده به عنوان یک بیوپلیمر طبیعی منحصر به فرد، توجه محققان و تولیدکنندگان زیادی را به خود جلب کرده است. این ترکیب از چه ساختاری تشکیل شده است؟ چه ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی دارد، که آن را این همه پر کاربرد کرده است؟ چگونه آن را میسازند و در صنایع داروسازی چه استفادهای دارد؟ سدیم آلژینات را به صورت عمده و آزمایشگاهی از کجا بخریم؟ ما در این مقاله دربارهی این ترکیب و خواص ارزشمند آن اطلاعات مهمی ارایه میکنیم. برای یافتن پاسخ پرسشهای فوق با ما همراه شوید.
آنچه در این مقاله میخوانیم:
ساختار سدیم آلژینات دارویی
روش تولید سدیم آلژینات دارویی
کاربرد سدیم آلژینات دارویی
افزودن پودر سدیم آلژینات در مایعات
عوارض جانبی مصرف سدیم آلژینات دارویی
خرید سدیم آلژینات دارویی
قیمت سدیم آلژینات دارویی
ساختار سدیم آلژینات دارویی
این ترکیب یک پلی ساکارید خطی مشتق شده از اسید آلژنیک و یک کوپلیمر است. آن را به عنوان نمک سدیمی آلژینیک اسید میشناسند. پلی ساکاریدها، خود پلیمرهای کربوهیدرات با زنجیره طولانی هستند. فرمول شیمیایی آن C_6 H_7 Na_O_6 است. این ترکیب در دیواره سلولی جلبکهای قهوهای و در خاک یافت میشود. آلژینات مادهای است که از فئوسیته جلبک دریایی خارج میشود و ساختار آن در گونههای مختلف جلبکهای دریایی از لحاظ فیزیکی و شیمیایی با یکدیگر فرق میکند. آلژینات به شکل نمکهای سدیم، کلسیم، پتاسیم، آمونیوم و همچنین به صورت استری مانند پروپیلن گلیکول آلژینات استفاده میشود. سدیم آلژینات یکی از شناخته شدهترین اعضای گروه هیدروژل است. هیدروژلها یک شبکه پلیمری متورم و متصل به آب هستند، که با واکنش ساده یک یا چند مونومر تولید میکنند. این ماده دارای زیست تخریبپذیر و سازگار با محیط است. همین نکته بر محبوبیت آن میافزاید.
روش تولید سدیم آلژینات دارویی
ساخت این ترکیب جالب از جلبکهای دریایی قهوهای انجام میگیرد. این جلبکهای دریایی در سواحل ایالت متحده آمریکا، ژاپن، کانادا، استرالیا، بریتانیا، آفریقای جنوبی، نروژ، چین و هند در ساحل گجرات یافت میشوند. برای تهیه آن در ابتدا جلبکها با اسید رقیق، شسته میشوند. آنقدر این کار را ادامه میدهند تا، بیشتر نمک موجود در آنها حذف شود. توده به دست آمده را در آسیاب چکشی خرد میکنند. سپس این جلبکها با محلول کربنات سدیم با پی هاش ۱۰ ریخته میشوند. این مایع داغ فیلتر میشود و محلول کلرید کلسیم به آن اضافه میشود. رسوب آلژینات کلسیم روی مایع شناور میشود. سپس فیلتر میشود و با اسید کلریدریک و اسید آلژنیک بهبود مییابد. در نهایت این اسید با کربنات سدیم خنثی میشود، تا آلژینات سدیم ایجاد شود. از این محصول جهت واکنش با نمکهای دیگری مانند آلژینات کلسیم و پتاسیم نیز استفاده میشود.
کاربرد سدیم آلژینات دارویی
آلژینات سدیم به طور گستردهای در صنایع دارویی در ساخت داروهای مایع استفاده میشود. زیرا میتواند ویسکوزیته را افزایش دهد. ویسکوزیته همان مقاوت مایعات در برابر جاری شدن یا میزان غلظت مایعات است. در صنایع دارویی از این ماده به عنوان امولسیون کننده، تثبیت کننده، عامل معلق، در تولید قرص، کپسول و پودر شربت استفاده میشود. همچنین هیدروژلهای مبتنی بر آلژینات سدیم انتخاب بسیار خوبی برای استفاده به عنوان سیستمهای داروسازی و ایمپلنتهای پزشکی هستند. این مواد در بدن سازگاری بسیار خوبی دارند. همچنین از این ترکیب برای تحویل داروهای پروتئینی استفاده میشود. زیرا پروتئینها در فرمولاسیون این ترکیب در شرایط ملایمی که تغییر رنگ در آن به حداقل مقدار ممکن رسیده، ترکیب میشوند. این ترکیب، از پروتئینها تا زمان انتشار محافظت میکنند. از این ترکیب به عنوان ژله در معده، برای ایجاد احساس سیری، در جهت کاهش غذا خوردن و در نهایت کاهش وزن نیز استفاده میشود. از دیگر کاربردهای این ترکیب میتوان به استفاده آن در کشت سلولی پستانداران در علوم آزمایشگاهی اشاره کرد.
افزودن پودر سدیم آلژینات در مایعات
برای اضافه کردن این پودر باید آن را کم کم به مایع اضافه کرد و مرتب با مخلوط کن، آن را مخلوط کرد. در غیر این صورت تودههای کوچکی در محلول تشکیل میشوند که به راحتی قابل حل نیستند. حتی تشکیل حبابهای هوا در این محلول ممکن است باعث تشکیل گلولههای ضخیم کوچکی شوند. به منظور جلوگیری از این مشکل میتوانید محلول را چند ساعت در یخچال نگهداری کنید.
عوارض جانبی مصرف سدیم آلژینات دارویی
سازمان غذا و دارو این ماده را بیخطر معرفی کرده است. اما رعایت نکات زیر در مورد آن لازم است. مصرف این ماده ممکن است عوارض گوارشی مانند نفخ، اسهال و حالت تهوع را به همراه داشته باشد. این ترکیب احساس سیری ایجاد میکند. این نکته را برای افرادی که کاهش وزن یا کمبود اشتها دارند، در نظر داشته باشید. این ترکیب را نباید با داروهای ضد اسید مصرف کرد. این ترکیب با داروهایی مانند دیگوکسین، لووتیروکسین، برخی آنتی بیوتیکها، مکملهای آهن و برخی داروهای پیشگیری از پوکی استخوان تداخل دارد. در صورت تداخل با دارویی، از یک تا شش ساعت زودتر یا دیرتر باید مصرف شود. مصرف این دارو اگر ۲۶ برابر مصرف معمولی آن باشد، باعث افزایش مرگ و میر زنان باردار میشود. اگر مری ملتب وفشار خون بالا دارید باید از مصرف ترکیبات شامل این ماده دوری کنید.
خرید سدیم آلژینات دارویی
برای خرید این ترکیب ارزشمند در نظر داشته باشید که از این ماده نوع تقلبی آن نیز در بازار وجود دارد. این ترکیب به صورت رشتههای سفید و قهوهای یا در فرم دانهای، پودری و گرانولی به فروش میرسد. پس از اطمینان از درصد خلوص و گرید مخصوص دارویی آن، میتوانید این محصول را به صورت عمده یا آزمایشگاهی از شرکت دانا فارمد تهیه نمایید. کارشناسان و متخصصان شرکت واردات دارویی دانا فارمد راهنماییهای لازم را در زمینه کیفیت، شرایط نگهداری، درصد خلوص، قیمت و چگونگی خرید این محصول به شما ارایه میکنند.
قیمت سدیم آلژینات دارویی
قیمت این محصول با توجه به کیفیت آن تعیین میشود. این محصول با خلوص و گریدهای متفاوت قیمتهای متفاوتی دارد. از آنجا که این محصول وارداتی است، با قیمتهای متفاوت عرضه میشود. به همین دلیل برای خرید سدیم آلژینات دارویی، آگاهی از قیمت سدیم آلژینات دارویی و جلوگیری از ضرر احتمالی باید با مشاوران و کارشناسان قابل اعتماد مشاوره کرد.
برای تهیه این محصول با کیفیت مطلوب و آگاهی از قیمت سدیم آلژینات دارویی میتوانید با کارشناسان و متخصصان ما تماس بگیرید و از مشاوره رایگان ما بهرهمند شوید. شرکت دارویی دانافارمد امکان خرید وآگاهی از قیمت این محصول را به صورت بیواسطه در اختیار شما قرار میدهد. محصولات ما از شرکتهای معتبر خارجی تهیه، با دقت حمل و نقل و نگهداری میشوند.
نتیجه گیری
این ترکیب یک پلی ساکارید خطی مشتق شده از اسید آلژنیک و یک کوپلیمر است. این ماده از جلبک دریایی قهوهای استخراج میشود. همچنین این ترکیب جالب دریایی به خاطر داشتن خواصی چون تجزیهپذیری زیستی و ماهیت طبیعی که دارد، در صنایع مختلف، کاربرد فراوان دارد. در صنایع دارویی از این ماده به عنوان امولسیون کننده، تثبیت کننده، عامل افزایش ویسکوزیته، عامل معلق در تولید داروهای مایع، قرص، کپسول و پودر شربت مورد استفاده قرار میگیرد. از این ترکیب به عنوان ژله در معده برای ایجاد احساس سیری در جهت کاهش وزن نیز استفاده میشود. همچنین از آن در کشت سلولی پستانداران در علوم آزمایشگاهی استفاده میشود.
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام
بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام
0 نظر
تمامی محصولات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.