دراین مقاله ماده دیگری را مورد بررسی قرار میدهیم. سدیم استارچ گلیکولات یک پودر سفید رنگ است که بو و مزه ای ندارد. باید گفت که این ماده نوعی نشاسته به حساب میآید. این مقاله را به توضیح، بررسی و تحقیق درباره این ماده اختصاص میدهیم. مطالب این مقاله به شما کمک میکند که بیشتر با این ماده آشنا شوید. همچنین از شما دعوت میکنیم که برای دستیابی به اطلاعات بیشتر به سایت دانافارمد مراجعه نمایید و از مطالب آن استفاده نمایید. سوالات شما در این سایت پاسخ داده خواهد شد.
فرمول و خواستگاه سدیم استارچ گلیکولات
همان گونه که در ابتدای این مقاله عنوان شد، سدیم استارچ گلیکولات یک نوع نشاسته است. ظاهر این ماده به صورت پودر سفید است و هیچ بو و مزه ای ندارد. این ماده میتواند از طریق اتصال عرضی و متیلاسیون کربوکسی نشاسته سیب زمینی تولید شود. موادی مثل ذرت، گندم و برنج نیز میتوانند این ماده را تولید کنند. این نشاسته در آب و اکثر حلال های آلی حل نمیشود. شکل این ماده به صورت گرانول های بیضی، گرد و نامنظم است. این گرانول ها وقتی با آب تماس داشته باشند، متورم خواهند شد. این خصوصیات جالب درباره این مواد شناخت شما را بیشتر خواهد کرد.
استفاده از سدیم استارچ گلیکولات در داروسازی
سدیم استارچ گلیکولات به عنوان نشاسته در صنعت دارو سازی مورد استفاده قرار میگیرد. این ماده به صورت یک تجزیه کننده عمل میکند و در تشکیل قرص ها و کپسول ها استفاده میشود. به دلیل جذب سریع آب، باعث تجزیه گرانول ها و قرص ها میشود. به همین دلیل جذب دارو در بدن را آسان تر خواهد ساخت. این ماده در تولید قرص و کپسول از طریق دانه بندی مرطوب یا فشرده سازی انجام میشود. همچنین میتواند یک عامل انحلال کننده باشد. خاصیت انحلالی این ماده کمک زیادی به صنعت داروسازی خواهد کرد.
استفاده ی دیگر از این ماده
در این مقاله صحبت های زیادی درباره سدیم استارچ گلیکولات کرده ایم. در این قسمت یکی دیگر از کاربردهای این ماده را عنوان خواهیم کرد. این ماده به عنوان ضد عفونی کننده مورد استفاده قرار میگیرد. در واقع عمال تعلیق به حساب میآید و به عنوان عامل ژل زنی نیز کاربرد دارد. شاید سوالات زیادی در ذهن شما ایجاد شده باشد. اکنون برای شما شرح خواهیم داد. در واقع باید گفت که بدون این ماده قرص ها به خوبی حل نمیشوند. نتیجه این عملکرد ناقص نیز این است که مقدار ماده فعال جذب شده تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. ازاین رو تاثیر دارو یا همان قرص کاهش پیدا میکند. پس متوجه شدید که وجود این ماده در صنعت داروسازی چقدر مهم است. با وجود این ماده قرص ها در تماس با آب حل میشوند و دارو آزاد خواهد شد.
نکته ایمنی درباره سدیم استارچ گلیکولات
طی آزمایش های فراوان ثابت شده است که این ماده غیر سمی است. اما این نتیجه دلیل نمیشود که این ماده زیاد مورد استفاده قرار بگیرد. این نکته را در نظر داشته باشید که مصرف زیاد این ماده میتواند خطرناک باشد. در قسمت بعد ازاین مقاله اثرات دیگر این ماده را نیز توضیح خواهیم داد. با ما باشید.
تاثیرات منفی بر روی افراد
با وجود تمام صحبت هایی که گفته شد، سدیم استارچ گلیکولات میتواند اثرات نامطلوبی بر روی بعضی افراد داشته باشد. البته هر کدام از مواد و داروها امکان دارد عوارض جانبی داشته باشند. افرادی این عوارض جانبی را تجربه میکنند که به ذرت آلرژی داشته باشند یا به بیماری سلیاک مبتلا شده باشند. داروهای تولید شده با این ماده به خوبی نگهداری میشوند زیرا خواص فیزیکی مانند پایداری و رطوبت سنجی دارند. نگهداری این عنصر هم روش خاصی دارد و باید در ظرف در بسته باشد. به این شکل تغییرات دما و رطوبت روی آن تاثیری ندارد. یک نکته جالب درباره این ماده، ماندگاری آن تا سه سال است. البته باید شرایط نگهداری درست باشد. یعنی در رطوبت و دمای مناسب باشد. پس تمام این نکته های مهم در مورد نگهداری از این مواد را جدی بگیرید و رعایت نمایید.
کاربرد این ماده در جهان
سدیم استارچ گلیکولات در جهان کاربرد زیادی دارد. البته بیشترین آمار بازار جهانی این ماده در اروپا و آمریکای شمالی است. پس از این دو منطقه میتوان آسیا و اقیانوسیه را نام برد. دلیل این رشد در آمار صنعت داروسازی است. کشورهایی که در صنعت داروسازی فعالیت زیادی دارند، این ماده را بیشتر استفاده میکنند. آمریکا، سوئیس، چین و هند از این کشورها هستند. مصرف این ماده در صنعت پزشکی روزانه پیشرفت خواهد کرد. انتظار میرود که بازار این ماده در جهان گسترش یابد.
طبقه بندی سدیم استارچ گلیکولات
تا اینجا در مقاله درباره سدیم استارچ گلیکولات توضیحات کامل و جامعی داده شده است. در این قسمت در مورد طبقه بندی این ماده صحبت خواهیم کرد. یکی از طبقه بندی های این ماده از طریق فرمول تجربی و وزن مولکولی آن صورت میگیرد. در این طبقه بندی، این ماده به دو صورت A و B تقسیم میشود. نوع دیگر طبقه بندی این ماده با توجه به مقدار PH آن انجام میشود. بر این اساس، به سه نوع تقسیم میشود. نوع A و نوع B شامل نمک های سدیمی هستند. این ماده همان نوع C را شامل میشود. این سه نوع را میتوان با بررسی PH، سدیم و کلرید سدیم آنها از هم متمایز و جدا کرد. این تقسیم بندی ها انواع مختلف از این ماده را نشان میدهد.
سخن پایانی
مقاله ای که مورد مطالعه قرار دادید، درباره ماده ای به نام سدیم استارچ گلیکولات به نگارش در آمده است. این ماده در واقع نشاسته است. شکل ظاهری این ماده هم پودر مانند است. همانگونه که مطالعه نمودید این ماده را در صنعت دارو سازی مورد استفاده قرار میدهند. کشورهای پیشرفته در صنعت دارو این ماده را به وفور استفاده میکنند. نکات ایمنی نگارش شده در مقاله درباره این ماده را با دقت مطالعه فرمایید. انتهای این مقاله پیشنهادی برای شما داریم. دیدن از سایت دانافارمد میتواند دانش شما را در زمینه علم داروها افزایش دهد. کارشناسان ما در این سایت همراه و همگام با شما هستند.
نمودار تغییر قیمت
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام
بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام
0 نظر
تمامی محصولات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.