سوکسینیک اسید از ترکیبات واسطه ای چرخه اسید سیتریک است و دارای فرمول شیمیایی C4H6O4 است. این اسید در درمان جوشها و آکنههای پوستی تاثیر بسزایی دارد. این دانشنامه از سایت دانا فارمد نتیجه تحقیقها و بررسیهای زیاد در مورد این ماده است. شاید آشنایی با این ماده بتواند کمک شایانی به شما عزیزان بنماید. در مورد این ماده و هر کدام از موضوعات نگارش شده در این سایت میتوانید سوالات خود را با گروه کارشناسی ما مشورت نمایید.
توضیحات کلی درباره سوکسینیک اسید
همان گونه که گفته شد این ماده از ترکیبات اسید سیتریک است. فرمول مولکولی را در قسمت قبل بیان نمودیم. جرم مولکولی این ماده حدود ۱۱۸.۰۹ گرم و چگالی آن حدود ۱.۵۶ است. این ماده در دمای ۱۸۴ درجه سلسیوس یعنی معادل ۳۶۳ درجه فارنهایت به نقطه ذوب میرسد. دمای جوش این اسید حدود ۲۳۵ درجه سلسیوس یعنی معادل ۴۵۵ درجه فارنهایت است. در آب قابلیت انحلال دارد. این خصوصیات کلی درباره سوکسینیک اسید میتواند راه را برای شناخت بیشتر این ماده فراهم سازد.
تاثیر سوکسینیک اسید در درمان جوش و آکنههای پوستی
اصولا جوشها و آکنهها به راحتی مهمان پوست ما شده اما به سختی از آن دل میکنند. در برخی موارد درمان این مهمانان ناخوانده شاید ماهها طول بکشد که در این دوران مطمئنا باید از مواد و کرمهای خاص استفاده شود. اما در کنار این مواد باید درمان دارویی نیز به طریق صحیح و زیر نظر پزشک متخصص انجام شود. همچنین عادتهای غذایی و نوشیدن آب به میزان زیاد نیز درمان جوشها و آکنهها را سرعت میبخشد. اما مهم ترین مسئله پاک سازی پوست به صورت مداوم است. این پروسهها زمان و فرصت و حوصله زیادی را میطلبد.
برخی از جوشها دلیل هورمونی دارند یا کیستیک هستند که حتما باید تحت نظارت پزشک و با مصرف دارو درمان شوند. اما تمام جوشها هورمونی نیستند. از جمله این جوشها میتوان جوشهای سرسیاه، سر سفید یا جوشهای چرکی را نام برد که همگی شخص را به دردسر میاندازند. برای درمان این جوشها و رفع مشکلات پوستی، داروهای زیادی در سیستم پزشکی وجود دارد. اما برخی از برندهای کرم و سایر محصولات مراقبت پوستی جنبه تبلیغاتی دارند.
تشخیص دلیل جوش
در گام ابتدایی مشخص شدن دلیل جوشها بسیار اهمیت دارد. مهم ترین دلیل در ایجاد جوشهای سطحی، بسته شدن منافذ پوست است. یکی از واکنشهای مهم در پوست این است که حدودا هر سی روز یک بار سلولهای مرده در پوست از بین رفته و سلولهای جدید تولید میشوند. سلولهای مرده به سطح خارجی پوست منتقل میشوند و همین امر در کنار چربیهای موجود در پوست باعث میشود که منافذ پوست بسته شوند. البته عوامل دیگری از جمله آلودگیهای محیطی نیز باعث بسته شدن منافذ پوستی خواهند شد.
روی تمام بدن و از جمله پوست، باکتریهایی وجود دارند که از سلولهای مرده و چربیها تغذیه مینمایند. همین امر باعث بروز جوشهای قرمز و چرکین بر روی پوست افراد خواهد شد.
لایه برداری پوست
برای رهایی از این چربیهای اضافی و آلودگیهای موجود روی پوست، باید پوست را لایهبرداری نمود و اما این کار باید بسیار ملایم و همچنین به صورت مداوم صورت بگیرد. اگر این اقدامات لایهبرداری پوست را در هفته دو الی سه بار انجام دهید، تا حد زیادی ایجاد جوش و آکنه را کنترل خواهد کرد. از این طریق خواهید توانست پوستی شفاف، روشن و لطیف داشته باشید. اصولا عقیده بر این است که لایهبرداری شیمیایی میتواند تاثیر بسیار بیشتری نسبت به لایهبرداری فیزیکی مثل اسکراب داشته باشد.
لایهبرداریهای فیزیکی میتواند پوست را از آلودگیهای محیطی نجات بدهد. برای برداشتن آلودگیها و چربیهای پوست میتوان از اسکرابها و ماسکهای حاوی میوهها و سایر مواد موثر، استفاده نمود. این کار روی پوست بریدگیهایی ایجاد مینماید که مطمئنا به مرور زمان میتواند آسیبهای بیشتری به پوست وارد نماید. حتی در برخی موارد این کار باعث میشود که چربیهای پوست بیشتر شود. اما لایهبرداریهای شیمیایی میتواند تاثیر بسیار بهتری داشته باشند. دلیل این امر گسستن پیوند بین ذرات چربی با سلولهای مرده است که میتواند باعث لایهبرداری بسیار ملایم و موثر شود. این کار کمترین ضرر را به پوست وارد مینماید.
انواع لایه بردارهای شیمیایی پوست
گفتنی است که آلفا هیدروکسی اسیدها و بتا هیدروکسی اسیدها مهم ترین لایه بردارهای شیمیایی به حساب میآیند. البته امروزه از پلی هیدروکسی اسیدها نیز برای لایهبرداری پوست استفاده میشود. نکته مهم درباره آلفا و بتا هیدروکسی اسیدها این است که با ابعاد مولکولی بسیار ریز خود قادر هستند به صورت عمیق و موثر وارد پوست شوند و آلودگیهای موجود در پوست را از بین ببرند و آنرا کاملا تمیز نگه دارند. اما این نکته را حتما باید یادآور شویم که این مواد برای پوستهای حساس امکان دارد ضرر داشته باشد. دلیل این کار ایجاد خشکی و حساسیت زیاد در پوست است.
در مورد پلی هیدروکسی اسیدها این قضیه تفاوت دارد چرا مه مولکولهای درشت تری دارند. از این رو لایهبرداری با این ماده نسبت به نمونههای آلفا و بتا لایهبرداری سطحی تری بر روی پوست ایجاد میکند. از این رو میتوان گفت که با این ماده شاهد حساسیت و خشکی کمتری در پوست باشید. حتی برخی از افراد به دلیل حساسیتهای شدید پوستی اصلا نمیتوانند از لایه بردارهای آلفا و بتا هیدروکسی اسید استفاده نمایند.
از سوی دیگر پلی هیدروکسی اسید نیز لایهبرداری را بسیار سطحی انجام میدهد و در واقع نمیتواند به صورت اصولی و تاثیر گذار جلوی جوش و آکنههای پوستی را بگیرد. از این رو استفاده از سوکسینیک اسید میتواند راهکاری بسیار عالی و مناسب برای لایهبرداری پوست باشد. از این رو این ماده میتواند مژده خوبی برای این گونه افراد باشد. در واقع این ماده توانسته در دنیای پوست و مراقبت از آن انقلابی به وجود بیاورد. افراد با داشتن هر گون پوستی میتوانند با خیال راحت از این ماده به عنوان لایه بردار استفاده نمایند. زیستگاه اصلی این ماده گیاه نیشکر است و به صورت طبیعی در این ماده وجود دارد و از آن استخراج میشود.
عکس العملهای سوکسینیک اسید در پوست
قابل ذکر است که سوکسینیک اسید خواصی شبیه به سالیسیلیک اسید دارد و با لایهبرداری پوست میتواند جوشهای سطحی و حتی جای جوشهای قبلی را از روی پوست بردارد. همچنین میتوان از فایده دیگری برای این ماده نشان داد و آن هم توانایی برقرار کردن توازن PH پوست است. از این رو قادر است به عنوان یک لایه محافظتی در پوست فعالیت کند. به این نکته دقت کنید که لایه بردارهای شیمیایی قوی توازن PH را در پوست به هم میریزند. به همین دلیل در پوست، خشکی و حساسیت به وجود میآورند.
بنابراین پیشنهاد ما این است که برای لایهبرداری مناسب و موثر از سوکسینیک اسید استفاده نمایید و حتی با داشتن پوست حساس با خیال راحت به درمان پوست خود بپردازید. یکی دیگر از خواص این ماده ضد باکتری و ضد میکروبی بودن آن است. از این رو باکتریها و قارچهای پوست را از بین میبرد و باعث از بین رفتن جوشهای چرکی میشوند.
تورم پوست با این ماده از بین میرود و در نتیجه قرمزی، اگزما و پسوریازیس را نیز کمتر خواهد کرد و در درمان آنها موثر است. همچنین جای جوش و زخمهای پوست را نیز از بین میبرد. میتوان گفت که ساختار این ماده شبیه به لیپیدها بوده و لایه محافظتی پوست را تقویت مینماید. همچنین رطوبت و چربی پوست را تنظیم مینماید. پیشنهاد میشود که در کنار این ماده از هیالورونیک اسید استفاده نموده و تاثیر بیشتر آنرا در مرطوب سازی و لطافت پوست مشاهده نمایید. یکی دیگر از خواص این ماده آنتی اکسیدان بودن آن است. همچنین این ماده رادیکالهای آزاد را از بین برده و پیر شدن پوست را کندتر میسازد. میتوان گفت که با ساخت سلولهای جدید پوست قادر خواهد بود پوست را جوانتر و سفتتر نماید.
استفاده در کرم های پوستی
سوکسینیک اسید در برخی از کرمهای پوستی و ضدعفونی کنندهها به عنوان یک ماده فعال استفاده میشود. این ترکیب به دلیل خواص ضد باکتری، ضد قارچ و ضد التهابی خود، به عنوان یک ماده موثر در درمان برخی از مشکلات پوستی مانند جوش، آکنه، عفونتهای پوستی و همچنین درماتیت (التهاب پوست) استفاده میشود.
به طور کلی، سوکسینیک اسید به عنوان یک ماده فعال در محصولات پوستی در کنار دیگر مواد مانند اسید سالیسیلیک، پروکسید بنزوئیل و روغنهای ضروری مورد استفاده قرار میگیرد. با این حال، بهتر است قبل از استفاده از هر گونه محصول پوستی حاوی سوکسینیک اسید، نظر پزشک خود را بگیرید و دستورالعملهای استفاده را به دقت دنبال کنید.
عوارض ناشی از سوکسینیک اسید
نکته جالب درباره سوکسینیک اسید این است که به دلیل ماهیت غیر فعال خود، هیچ گونه حساسیتی در پوست به وجود نمیآورد. از این رو میتوان از این ماده برای لایهبرداری عمیق و موثر استفاده نمود. اما این ماده هنوز تحت تحقیق و بررسی است و مطمئنا مطالب بیشتری از آن خواهیم شنید. به همین دلیل به صورت آرام از آن استفاده نمایید. برای اطمینان میتوانید ابتدا قدری از آنرا روی بازوی خود امتحان نمایید و حدود ۲۴ ساعت تحمل نمایید.
اگر حساسیت خاصی را مشاهده نکردید میتوانید به راحتی آنرا مورد استفاده قرار دهید. در کنار این ماده استفاده از سرمهای هیالورونیک اسید میتواند تاثیر بسیار بیشتری داشته باشد. با این کار چین و چروکهای پوست از بین میروند و پوست کاملا تقویت شده و آبرسانی میشود. برای تاثیر بیشتر این ماده بهتر است قبل از استعمال آن، از کرمهای مرطوب کننده استفاده نمایید. بافت پایدار این ماده با هیچکدام از ترکیبات دیگر مشکل به وجود نمیآورد. این ماده را در رده داروها طبقه بندی نمیکنند بلکه در دسته و گروه محصولات مراقبت پوست وجود دارد. پس هنگام استفاده از این ماده توقع نداشته باشید که جنبه درمانی داشته باشد و بهتر است برای رسیدن به نتیجه مطلوبتر با پزشک خود مشورت نموده و درمان دارویی را نیز به کار ببرید.
سخن پایانی
در این دانشنامه، گروه تخصصی دانا فارمد درباره ماده سوکسینیک اسید توضیحات کامل و جامعی را به رشته تحریر در آورده است. آشنایی با این ماده میتواند شما را در زمینه مراقبت از پوست خود کمک نماید. با این اطلاعات میتوانید پوستی لطیف و شفاف داشته باشید. در صورتی که سوالی داشتید، میتوانید با کارشناسان ما در میان بگذارید و در اسرع وقت پاسخ خود را دریافت دارید.
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام
بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام
0 نظر
تمامی محصولات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.