لستین پودری یک ماده افزودنی غنی برای تولید خوراک است. این ماده برای اولین بار در زرده تخم مرغ یافت شده است. از این ماده به میزان زیاد در صنایع غذایی استفاده میشود. این ماده به صورت پودری و مایع وجود دارد. لسیتین مایع را در شکلات، مارگارین و محصولاتی مثل کیک و بیسکویت به کار میبرند و لسیتین پودری به عنوان بهبود دهنده در پخت نان به کار میرود. همچنین در کارخانه تولید مارگارین و سایر مواد غذایی گیاهی و لبنیاتی که برای نوزادان مناسب است، کاربرد دارد. کاربرد لسیتین پودری در شکلات
برای جامد سازی شکلات اصولا باید از کره کاکائو استفاده شود. اما به دلیل گرانی این ماده، برای این منظور لسیتین پودری را به کار میبرند. این ماده میتواند عملکرد ویسکوزیته را اصلاح نماید.
صنایع نان و لسیتین
لسیتین را در صنایع پخت نان نیز مورد استفاده قرار میدهد. لسیتین پودری قادر است قدرت کشش پذیری گلوتن را افزایش دهد. از این رو با به کار گیری این ماده نان دارای بافت و حجم بسیار بهتری خواهد شد.
استفاده از لسیتین پودری برای کیک و بیسکوئیت
استفاده از این ماده در کیک و بیسکوئیت باعث میشود که چربی خیلی بهتر پخش شود و یکدستی خوبی در این محصولات نشان داده میشود.
استفاده در خمیر های منجمد
این خمیرها تخمیر نمیشوند بلکه در فرایند تخمیر آنها وقفه ای ایجاد میشود. این عملکرد از طریق فرایند انجماد صورت میگیرد. این محصولات با استفاده از لسیتین پودری فقط باید آماده سازی نهایی را بگذرانند.
قیمت لسیتین مایع و لسیتین پودری
لسیتین برای اولین بار در زرده تخم مرغ شناخته شد. به همین دلیل نامش را از واژه یونانی لیکتوز، به معنای زرده تخم مرغ گرفت. در گذشته این ماده از زرده تخم مرغ استخراج میشد، اما امروزه آن را از دانه سویا استخراج میکنند. این ترکیب در بسیاری از مواد غذایی وجود دارد. لسیتین کاربردهای فراوانی در صنایع دارویی، غذایی، آرایشی- بهداشتی، نقاشی و رنگرزی دارد. برخلاف تصور تعدادی از افراد، این ماده حتی برای افرادی که به زرده تخم مرغ حساسیت دارند، آلرژیزا نیست. حدود 50 درصد غشای سلولی بدن پستانداران از این ماده تشکیل شده است. این ماده در بدن انسان به ویژه در مغز و حافظه نقش مهمی ایفا میکند. ما در این مقاله ساختار اولیه آن را بررسی میکنیم و اطلاعات مهمی دربارهی ویژگیها و کاربردهای آن در صنعت، چگونگی خرید و قیمتش بیان میکنیم.
آنچه در این مقاله میخوانیم:
ساختار لسیتین چیست
فواید لسیتین برای بدن
مهمترین منابع لسیتین
کاربرد لسیتین در صنعت
پودر، گرانول و مایع لسیتین
خرید لسیتین
قیمت لسیتین
ساختار لسیتین چیست
فرمول شیمیایی لسیتین C35H66NO7P است. این ساختار پیچیده تشکیل شده از فسفولیپیدهایی که تمام بافت بدن موجودات زنده را فرا گرفته است. این ماده از سلولها در برابر تخریب در زمان اکسیداسیون محافظت میکند و ساختار سلولی را قویتر میکند. این ماده منبع غنی فسفاتیدیل کولین است. کولین مانع سفت شدن غشای سلول میشود و به این صورت در ورود و خروج مواد به سلولها نقش مهمی ایفا میکند. این ماده یک آمفی فیلیک است، یعنی توانایی جذب آب و چربی را به صورت همزمان دارد. این ویژگی آن را در صنایع غذایی به عنوان یک امولسیوفایر محبوب کرده است و در نرم کردن بافت تسریع انجام فعالیتهای شیمیایی کمک شایانی محسوب میشود. این ماده شامل گلیسیروفسفولیپیدهای زیر است:
فسفاتیدیل کولین
فسفاتیدیل اتانول آمین
فسفا تیدیل اینوزول
فسفاتیدیل سرین
اسید فسفاتیدیک
فواید لسیتین برای بدن
این ماده در بدن به طور طبیعی در کبد، مغز و صفرا تولید میشود. کبد این ماده را از غذا جذب میکند و آن را وارد سیستم گردش خون میکند و به این روش آن را به سراسر بدن ارسال میکند. لسیتین در بدن نقشهای خاصی بر عهده دارد، که در ادامه تعدادی از آنها را بیان میکنیم:
تشکیل سلولهای عصبی
تشکیل ساختار مغزی
افزایش هوش
نگهدارنده حافظه
کاهش سطح کلسترول بد و افزایش سطح کلسترول خوب
بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن
بهبود مخاط روده
افزایش محافظت از دستگاه گوارش
سلامت کبد
پیشگیری از ابتلا به آترواسکلروز عروقی
پیشگیری از سنگ کیسه صفرا
کمک به سوخت و ساز چربیهای پوست
درمان آکنه
کمک به سلامت مو
مهمترین منابع لسیتین
این ماده در مواد غذایی زیر به وفور یافت میشود:
زرده تخم مرغ
عدس
ذرت
شیر
تخم آفتاب گردان
جوانه گندم
بادام زمینی
آرد جو دو سر
جگر گوساله
لوبیای سویا
برخلاف گذشته که این ماده از زرده تخم گرفته میشد و هزینه زیادی داشت، امروزه به دلیلی ارزانی و راحتی کار، به شکل گستردهای آن را از روغن دانه سویا استخراج میکنند. این ماده برای کسانی که به سویا و تخم مرغ حساسیت دارند، آلرژیزا نیست. همچنین موادی مانند منابع دریایی، شیر، روغن آفتاب گردان، روغن دانه کلزا، روغن دانه پنبه نیز برای استخراج این ماده مورد استفاده قرار میگیرند. روغنهای گیاهی تا 2 درصد و روغنهای دیگر تا 10 درصد لسیتین دارند. لسیتین را به روش شیمیایی از حلالهایی مانند هگزان، اتانول، استون، اتر نفت یا بنزن استخراج میکنند.
کاربرد لسیتین در صنعت
این ماده در صنایع مختلفی کاربرد دارد. در ادامه به تعدادی از آنها اشاره میکنیم:
لستین در صنایع غذایی: این ماده به دو شکل مایع و جامد وجود دارد. شکل مایع آن در ساخت کیک، شکلات، بیسکوییت و مارگرین و شکل جامد پودری آن در تولید نان کاربرد دارد. به علاوه فعالیتهای زیر توسط این ماده انجاممیشود:
این ماده از تبلور قند در شکلات سازی جلوگیری میکند. همچنین از ویسکوزیته یا غلظت و چسبندگی زیاد موادی مانند پودر کاکایو، شکر و کره در ترکیب شکلات جلوگیری میکند.
در شیرینی سازی به عنوان کاهش دهنده چسبندگی کاربرد دارد. همچنین باعث بهبود بافت و طعم کیک، قهوهای شدن یکنواخت و حفظ ظاهر زیبای آن میشود.
در خمیر نانوایی جهت پایداری فرآیند تخمیر، افزایش حجم خمیر و ماندگاری خمیر مایه کمک میکند.
در بیسکوییت سازی باعث کاهش مصرف چربی، روغن و تسریع روند مخلوط شدن آن میشود.
لسیتین در صنایع دارویی: این ترکیب به دلیل داشتن کولین باعث افزایش جذب دارو و حل شدن آن در بدن و نیز باعث کاهش سمی شدن دارو در بدن میشود. از این ترکیب جهت امولسیون کردن، کپسول سازی، ساخت مادهی تر و پایدار کننده در تولید دارو استفاده میشود.
لسیتین در محصولات آریشی- بهداشتی: از این ماده برای تزریق چربی داخل وریدی استفاده میشود. همچنین از این ماده به عنوان نرم کننده و آرامش دهنده در محصولات آرایشی- بهداشتی استفاده میشود. این ماده با خاصیت مرطوب کنندگی، جذب آب از هوا و افزایش هیدراتاسیون برای پوست بسیار موثر است. از این ترکیب در کرمهای ترمیم کننده، مرطوب کننده و محصولات مخصوص پوستهای خشک استفاده میشود.
لسیتین در مواد غذایی حیوانی: در غنی سازی خوراک دام با چربی و پروتئین و در نهایت بهبود کیفیت پلت موثر است. این ماده در تنظیم درست تهنشینی و تراکم دانههای خوراکی بسیار تاثیرگذار است.
پودر، گرانول و مایع لسیتین
لسیتین مایع چرب، به رنگ زرد تا قهوهای است. پودر لسیتین نیز زرد رنگ است و به عنوان افزودنی در تهیه نان و آشپزی استفاده میشود. گرانول لسیتین، پودر دانه دانه آن است. گرانول این ماده در مکملهای غذایی برای بهبود عملکرد مغز، کبد، قلب، حافظه و ... مورد استفاده قرار میگیرد. این ترکیب ارزشمند به عنوان امولسیون کننده، نگهدارنده، روان کننده و سورفاکتانت مورد استفاده قرار میگیرد. ترکیبات این ماده ارزشمند نسبت به نور و اکسیژن واکنش نشان میدهند، به همین دلیل باید در محیط خشک، بسیار خنک و دور از نور خورشید نگهداری شوند.
خرید لسیتین
دانافارمد آماده ارایه خدمات حضوری و اینترنتی خرید لسیتین، برای تولید کنندگان محترم است. این محصول در دانافارمد به صورت پودر لسیتین عرضه میشود. کیفیت این محصول به شرایط نگهداری آن وابسته است. ما این محصول را با توجه به ویژگیهای خاص آن از شرکتهای معتبر و صاحب نام خارجی تهیه و نگهداری میکنیم. برای گرفتن اطلاعات بیشتر در زمینه خرید لسیتین و ویژگیهای این ماده ارزشمند میتوانید با کارشناسان و متخصصان ما تماس بگیرید و از مشاوره رایگان بهرهمند شوید.
قیمت لسیتین
با توجه به اینکه پودر لسیتین محصولی وارداتی است، قیمت لسیتین به شدت به نرخ ارز وابسته است. قیمت لسیتین به کیفیت آن بستگی دارد و در انواع مخنتلف مایع، پودری و گرانول متفاوت است. دانافارمد پودر لسیتین را بیواسطه تهیه و ارایه میکند. به همین دلیل قیمت این محصول با توجه به کیفیت عالی آن در دانافارمد بسیار بهصرفه است.
نتیجه گیری
در این مقاله درباره ساختار این ماده و ویژگیهای آن صحبت شد. همچنین اطلاعات مهمی درباره فواید این ماده برای بدن ارایه شد. مهمترین منابع لسیتین را در این مقاله معرفی کردیم و توضیحاتی درباره استخراج این ماده ارایه کردیم. از این ماده در صنایع متفاوت استفادههای فراوانی میشود که در این متن به تعدادی از مهمترین آنها اشاره شد. کاربرد این ماده در هر صنعت به تفصیل مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت نیز اطلاعاتی دربارهی مایع، گرانول و پودر لسیتین بیان شد. قیمت لسیتین و چگونگی خرید پودر لسیتین در دانافارمد نیز در انتهای کار شرح داده شد.
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام
بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام
0 نظر
تمامی محصولات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.