لینکومایسین هیدروکلراید
مقاله های ما درباره داروها، مکمل ها و دیگر مواد اصلا جنبه درمانی ندارد و صرفا جهت آگاهی شما به نگارش در میآیند. در این مقاله درباره لینکومایسین هیدروکلراید مطالبی در اختیار شما قرار میدهیم. ساختار و موارد مصرف و عوارض جانبی آن را بازگو خواهیم کرد. برای دسترسی به اطلاعات بیشتر میتوانید با سایت دانافارمد در ارتباط باشید. سوالات احتمالی خود را نیز میتوانید از مشاوران ما بپرسید.
درباره لینکومایسین هیدروکلراید
لینکومایسین هیدروکلراید جزء دسته دارویی آنتی بیوتیک ها است و از آن برای درمان عفونت های باکتریایی شدید استفاده میشود. این دارو مناسب افرادی است که نمیتوانند پنیسیلین مصرف نمایند. این دارو فقط برای عفونت های بسیار شدید کاربرد دارد. یعنی برای عفونت های ویروسی مثل آنفلوآنزا یا سرماخوردگی اصلا تجویز نمیشود. یکی از موارد استفاده از این دارو برای عفونت های بعد از عمل های جراحی است. لینکومایسین هیدروکلراید از رشد باکتری ها جلوگیری میکند و اجازه رشد عفونت ها در بدن را نخواهد داد.
عوارض جانبی
لینکومایسین هیدروکلراید نیز همانند هر داروی دیگری احتمال دارد عوارضی بر بدن بیمار داشته باشد. از عوارض جانبی این دارو میتوان واکنش های آلرژیک مانند کهیر، مشکلات تنفسی، تورم در صورت یا گلو را نام برد. همچنین تب، گلودرد، سوزش چشم، بثورات پوستی قرمز یا بنفش همراه با تاول نیز میتوانند از عوارض این دارو باشند. با مصرف داروهای آنتی بیوتیک باکتری های معمولی و بی ضرر در روده رشد خواهند کرد که امکان دارد باعث عفونت شود. در موارد شدید شاید تا چندین ماه حالت اسهال خفیف وجود داشته باشد. در این صورت با پزشک خود مشورت نمایید. این مشکل افراد سالمند را بیشتر اذیت میکند. در صورتی که از قبل اختلال در روده دارید حتما به پزشک معالج خود اطلاع دهید که این دارو را برای شما تجویز نکند. در مورد آسیب به جنین اطلاعات زیادی در دست نیست اما باید حتما زیر نظر پزشک باشد. بانوان شیرده نیز بدون مشورت با پزشک نباید این دارو را مصرف نمایند. خارش یا ترشح واژن نیز از عوارض احتمالی و جانبی این دارو است. درد شدید در معده، تاول یا زخم در دهان، قرمز و متورم شدن لثه ها، مشکل در بلع. زردی از مشکلاتی است که احتمال دارد پس از استفاده از این دارو در بدن مشاهده شود. در صورت مشاهده هر کدام از این علائم جدی، با پزشک خود مشورت نمایید یا به کلینیک های پزشکی مراجعه کنید. در کل در صورت مشاهده هر گونه واکنش از مصرف این دارو اجتناب کنید. امکان دارد پزشک معالج شما، با مشاهده این عوارض دستور به ادامه مصرف آن دهد. در این موقعیت تشخیص میدهد که فایده این دارو برای درمان بیماری شما بیشتر از عوارض آن است و باید درمان را ادامه دهید. البته اکثر افرادی که این دارو را استفاده میکنند عارضه ای را در بدن خود مشاهده نمیکنند.
نحوه مصرف لینکومایسین هیدروکلراید
لینکومایسین هیدروکلراید به صورت تزریقی عضلانی یا وریدی استفاده میشود. پس از تزریق اولین دوز برای ادامه درمان توضیحاتی به شما داده میشود. تزریق وریدی این دارو باید به آرامی انجام شود و انفوزیون آن حداقل یک ساعت میتواند طول بکشد.
تزریق این دارو در چشم
گاهی اوقات لینکومایسین هیدروکلراید برای تزریق در چشم تجویز میشود. این نوع درمان حتما باید در مطب یا کلینیک پزشکی و توسط پزشک انجام شود. قبل از تزریق، پزشک چشم را بی حس میکند. توصیه مهم این است که دوز دارو باید به صورت کامل استفاده شود. حتی اگر علائم بیماری بهبود پیدا کرده نیز نباید مصرف را قطع نمایید. در صورت قطع دارو خطر ابتلا به عفونت مقاوم به دارو افزایش مییابد. قبل از عمل جراحی حتما باید پزشک را درباره استفاده از لینکومایسین هیدروکلراید مطلع سازید. اگر یک دوز دارو را فراموش کردید با پزشک خود تماس بگیرید و باراو مشورت کنید.
داروهای موثر بر لینکومایسین هیدروکلراید
بعضی داروها امکان دارد بر لینکومایسین هیدروکلراید تاثیر بگذارند. داروهایی که بدون نسخه خریداری و مصرف میشوند، ویتامین ها و داروهای گیاهی شاید بر آن اثر بگذارند. بهترین کار این است که پزشک را از تمام داروهای مورد مصرف خود مطلع سازید.
توصیه مهم
این دارو و کلیه داروها را باید دور از دسترس کودکان نگهداری کنید. این دارو برای بیماری شما تجویز شده است، به هیچ عنوان آن را برای دیگران تجویز نکنید. در مواقع دیگر و بیماری های دیگر از این دارو به صورت سرخود استفاده نکنید.
شرایط مشورت با پزشک
در بعضی شرایط باید قبل از استفاده لینکومایسین هیدروکلراید با پزشک خود مشورت نمایید. برخی از بیماری ها با این دارو تداخل پیدا میکنند. بیماری کلیوی، بیماری کبد، مشکلات معده و سیستم گوارشی، آسم و آلرژی های شدید از این گونه بیماری ها هستند. در صورتی که به این بیماری ها مبتلا هستید، زمان مراجعه به پزشک و هنگامی که قصد دارد این دارو را برای شما تجویز کند، او را در جریان بیماری خود بگذارید.
مقدار مصرف لینکومایسین هیدروکلراید
دوز مصرف لینکومایسین هیدروکلراید برای افراد با شرایط سنی مختلف یکسان نیست. در شرایط تزریقی باید این شرایط رعایت شود. برای بزرگسالان در شرایط تزریقی هر بیست و چهار ساعت ۶۰۰ میلی گرم تزریق خواهد شد. البته اگر بیمار دچار عفونت های شدید شده باشد این دوز از دارو را هر دوازده ساعت یک بار تزریق خواهند کرد. در مورد اطفال یک ماهه یا بیشتر برای هر کیلوگرم از وزن کودک، ده میلی گرم از دارو را در فاصله زمانی بیست و چهار ساعت تزریق میکنند. در عفونت های جدی همین دوز را هر دوازده ساعت یک بار باید مصرف نمود.
مصرف زیادتر از دوز
گاهی امکان دارد به طور تصادفی لینکومایسین هیدروکلراید را بیشتر از حد دوز تجویز شده مصرف کنید. در چنین شرایطی امکان دارد اثرات مضری بر عملکرد بدن وارد شود. احتمال دارد شرایط به گونهای باشد که مجبور به استفاده از امکانات اورژانسی پزشکی شوید.
سخن پایانی
لینکومایسین هیدروکلراید دارویی از خانواده آنتی بیوتیک ها به شمار میرود. این دارو در عفونت های جدی و شدید کاربرد دارد. تمام خصوصیات آن را در مقاله توضیح دادیم. برای اطلاع بیشتر در مورد داروها میتوانید به سایت دانافارمد مراجعه و مقاله های موجود در این سایت را مطالعه نمایید. اطلاعات درباره داروها آگاهی شما را افزایش خواهد داد و در زمان استفاده از آن راحت تر خواهید بود.