نفتالین استیک اسید یک هورمون گیاهی مصنوعی است که در این مقاله درباره عملکرد و ویژگی های آن توضیح خواهیم داد. ریشه زایی وافزایش رشد گیاهان خود را میتوانید از این ماده بخواهید. این مطالب گردآوری شده از سایت دانا فارمد اطلاعات شما را بسیار افزایش میدهد. سوالات شما را کارشناسان ما پاسخگو خواهند بود. پشتیبانی و خدمات سایت ما به صورت مداوم خواهد بود و شما را تنها نخواهیم گذاشت.
فرمول و ویژگی های نفتالین استیک اسید
نفتالین استیک اسید یک ترکیب آلی است که فرمول آن C10H7CH2CO2H است. این ترکیب به صورت جامد و بی رنگ است و در حلال های آلی حل میشود. این هورمون گیاهی مصنوعی از خانواده اکسین است و به عنوان یک محصول در باغبانی به کار میرود. قابل ذکر است که این ترکیب عامل ریشه زایی گیاهان است و برای تکثیر گیاهان از قلمه های ساقه و برگ مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین هنگام کشت بافت گیاهی از آن استفاده میشود. این هورمون به صورت طبیعی وجود ندارد و نقطه شباهت آن با اکسین ها این است که در غلظت بالا حالت سمی برای گیاهان پیدا میکند. تاثیر این ماده بر رشد گیاهان بستگی زیادی به زمان مصرف و همچنین غلظت آن دارد. یکی از تاثیرات این ماده افزایش تشکیل الیاف سلولز است.
استفاده از نفتالین استیک اسید در کشاورزی
نفتالین استیک اسید را در کشاورزی برای اهداف متعددی استفاده میکنند و کمی سمی است. اگر غلطت بالایی از آن مورد استفاده قرار بگیرد، برای حیوانات نیز سمی و خطرناک خواهد بود. آزمایش بر روی موش ها این نتیجه را نشان داد. ازاین رو زمان استفاده از این هورمون به این مسئله دقت نمایید و تمام نکات زیست محیطی را در نظر بگیرید. این ماده در ترکیب با فیتوهورمونی به نام اسید جیبرلیک، باعث تشکیل فیبر سلولز در گیاهان خواهد شد. یکی از ویژگیهای خوب این ماده جلوگیری از ریزش زودتر از موسم میوه ها است. این ماده را اصولا پس از لقاح شکوفه ها استفاده مینمایند. اما این نکته را نیز باید به یاد داشته باشید که استفاده زیاد از این ترکیب تاثیر منفی دارد و در رشد گیاهان اختلال به وجود میآورد. در درختانی که میوه های آویزان دارند مثل سیب، پرتقال، زیتون و غیره کاربرد دارد. این ترکیب در تکثیر ریز گیاهان مختلف برای بقای گیاهان مورد استفاده قرار میگیرد. میتوان این ماده را بر روی گیاهان اسپری نمود.
نفتالین استیک اسید با چه ترکیباتی ناسازگار است؟
نفتالین استیک اسید با برخی مواد دیگر ناسازگاری دارد. از آن جمله میتوان اکسید کننده ها، نیترات کلرات ها، پر اکسیدها، اسید سولفوریک، کاستیک ها، آمونیاک، آمین های آلیفاتیک، آلکانول آمین ها، ایزوسیانات ها، اکسیدهای آلکیلن و اپی کلروهیدرین را نام برد. این نکات را باید حتما مد نظر داشته باشید.
مهم ترین کاربردهای نفتالین استیک اسید
در این قسمت برخی از مهم ترین کاربردهای نفتالین استیک اسید را عنوان خواهیم نمود. یکی از این کاربردها، جلوگیری از ریزش زودرس میوه ها قبل از رسیدگی کامل و برداشت آنها است که کمک بسیار زیادی به باغ داران و کشاورزان خواهد کرد. همچنین تاثیر زیادی بر بهبود کیفیت میوه هایی مثل هلو و سیب دارد. در گیاهان باعث افزایش ریشه زایی میشود و این امر کمک زیادی به رشد آنها خواهد کرد. بر روی اندازه و کیفیت نارنگی تاثیر زیادی دارد. این ترکیب در کشت بافت گیاهی استفاده خواهد شد و به عنوان یک کود موثر برای جلوگیری از ریزش سیب و گلابی به کار میرود. این ماده را ابتدا باید در یک حلال به غیر از آب حل نمود و سپس آن را به آب محلول پاشی اضافه کرد چرا که این ترکیب در آب حل نخواهد شد. در بعضی از سال ها که درختان سیب و گلابی شکوفههای زیادی دارند، اتفاق ناگواری رخ میدهد و گل ها تبدیل به میوه نمیشوند و در واقع ریزش میکنند. البته این اتفاق طبیعی است. عوامل زیادی در ریزش میوه ها تاثیر دارند. عوامل محیطی مثل بادهای شدید، دمای کم یا زیاد و رطوبت میتواند عامل این ریزش باشد. برخی از ریزش ها ریشه ژنتیکی دارند و برخی به دلایل هورمونی ریزش میکنند. در بعضی مواقع آفات و بیماری هایی مثل کرم سیب و پوسیدگی مغز میوه این اتفاق ناگوار را رقم خواهد زد. همچنین نوع تغذیه گیاهان نیز تاثیر زیادی بر ریزش میوه ها دارد. مهم ترین عامل ریزش میوه ها عدم تلقیح مناسب در زمان گرده افشانی است. اگر لقاح به صورت اصولی و صحیح صورت بگیرد، وفور میوه را در باغ ها شاهد خواهیم بود.
تاثیر این هورمون بر رشد گیاه بامیه
در این قسمت از مقاله تاثیر هورمون نفتالین استیک اسید را بر رشد گیاه بامیه مورد بررسی قرار خواهیم داد. قابل ذکر است که بامیه گیاهی کاملا اقتصادی است و در مناطق گرمسیری و البته نیمه گرمسیری میتواند رشد کند. ظی تحقیقلتی تاثیر این هورمون بر رشد گیاه بامیه مورد بررسی قرار گرفت. با مصرف این هورمون میتوان در کشت و تولید گیاه بامیه موفقیت زیادی کسب نمود و به اقتصاد کمک زیادی کرد. ازاین رو مطالعات زیادی در این زمینه صورت گرفته است. این هورمون یک اکسین مصنوعی است و وظیفه تنظیم رشد و الیته توسعه باروری گیاهان را بر عهده دارد. پس این تحقیقات و آزمایش ها کمک زیادی به صنعت کشاورزی خواهد کرد. طی نتایج به دست آمده از این تحقیقات و مطالعات مشخص شد که این هورمون میتواند تلثیر زیادی بر رشد گیاه بامیه و همچنین بهبود کیفیت آن داشته باشد. اما این نکته را یادآوری نماییم که این هورمون نباید در غلظت زیاد مورد استفاده قرار بگیرد. غلظت زیاد میتواند باعث کاهش رشد شود و نتیجه معکوس به همراه داشته باشد.
آیا نفتالین استیک اسید بر رشد گیاه زعفران تاثیر دارد؟
زعفران یکی از گونه های بسیار ارزشمند و گران قیمت گیاهی ایران است. این گیاه جذاب را هم به عنوان ادویه و هم دارو مورد استفاده قرار میدهند. تحقیقاتی درباره تاثیر هورمون نفتالین استیک اسید بر روی رشد زعفران صورت گرفته است. نتایج به دست آمده از این تحقیقات نشان میدهد که این هورمون با غلظت یک گرم در لیتر میتواند تاثیر زیادی بر رشد و همچنین بر کیفیت زعفران داشته باشد. این هورمون قادر است تعداد ریشه، وزن خشک برگ و ریشه آن را تحت تاثیر قرار بدهد. همچنین با این کار تعداد جوانه های گیاه زعفران نیز بیشترخواهد شد. بنابراین میتوان در بخش تولید زعفران به موفقیت های چشمگیری رسید. این طلای ناب میتواند کمک زیادی به اقتصاد بکند. فقط زمان استفاده از این هورمون به غلظت استفاده شده بسیار دقت کنید و آن را طبق اصول مصرف نمایید. چرا که امکان دارد نتیجه معکوسی روی رشد گیاه زعفران داشته باشد.
سخن پایانی
در این مقاله پر بار از سایت دانا فارمد، در مورد نفتالین استیک اسید صحبت شد. ویژگی ها و عملکرد این ماده مورد بررسی قرار گرفته و شما یه خوبی با این ترکیب آشنا شدید. این ترکیب در کشاورزی و تکثیر گیاهان کاربرد زیادی دارد. در مورد تاثیر این هورمون بر گیاهان مختلف در این مقاله صحبت شده است. فقط باید هنگام استفاده مراقب میزان غلظت آن باشید. با کارشناسان ما در ارتباط باشید و سوالات احتمالی خود را با آنها در میان بگذارید.
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام
بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام
1 نظر
تمامی محصولات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.