پودر ایبوپروفن یکی از داروهای کاهش دهنده درد و تب بهشمار میرود. این ترکیب تسکیندهنده و تاثیرگذار بعد از مصرف به سرعت درد را کاهش خواهد داد و دمای بیش از حد نرمال بدن را، پایین میآورد. ایبوپروفن که با نامهای بروفن، ادویل، موترین، نوروفن و از همه مهمتر ژلوفن شناخته میشود برای اولین بار در سال 1961 در انگلستان معرفی شد. این دارو در سال 1987 جایزه امپراتوری بریتانیا و نشان ملکه برای دستاوردهای فنی را دریافت کرد. این مقاله اطلاعات مفیدی درباره ساختار و شیوه عملکرد این داروی مهم ارایه میکند. همچنین در این نوشتار اطلاعاتی درباره شیوه استفاده، روش مصرف، عوارض احتمالی، چگونگی خرید و قیمت پودر ایبوپروفن در اختیارتان میگذارد.
آنچه در این مقاله میخوانیم:
ساختار پودر ایبوپروفن چگونه است؟
چه زمانی ایبوپروفن مصرف کنیم؟
مکانیسم عمل ایبوپروفن چگونه است؟
اثرات جانبی و موارد منع مصرف ایبوپروفن
خرید پودر ایبوپروفن عمده
قیمت پودر ایبوپروفن
ساختار پودر ایبوپروفن چگونه است؟
این ترکیب ارزشمند دارای نام شیمیایی 2-پروپانوئیک اسید یا 4- استوبوتیلفنیل است. فرمول شیمیایی این ماده C13H18O2 است. این ترکیب یک داروی ضدالتهابی غیراستروئیدی است. سازمان جهانی بهداشت آن را در گروه داروهای ضروری قرار داده است. این دارو در کشورهای مختلف در دوزهای متفاوت عرضه میشود این دارو به 4 فرم خوراکی،تزریق وریدی، پماد و شیاف مقعدی عرضه میشود. بعد از ورود این دارو به بدن طی یک تا دو ساعت به بالاترین میزان سرمی خود میرسد و درصد چسبندگی آن به پروتئین پلاسما 99% است.
چه زمانی ایبوپروفن مصرف کنیم؟
پودر ایبوپروفن برای کاهش تب، از جمله تبهای بعد از واکسناسیون، برای تسکین دردهای خفیف تا متوسط مانند دردهای بعد از جراحی، سردرد، دندان درد، درد قاعدگی، آرتروز و قولنج کلیوی استفاده میشود. همچنین این ترکیب آرام کننده، برای درمان برخی بیماریها مانند آرتریت ایدیوپاتیک جوانان، روماتیسم مفصلی، پری کاردیت و مجرای شریانی باز در نوزادان نارس استفاده میشود. این دارو بعد از حداکثر یک ساعت عمل میکند. پودر ایبوبروفن همچنین در استفاده طولانی مدت، احتمال خطر ابتلا به پارکینسون را کاهش میدهد. همچنین این ترکیب مفید از افت ناگهانی فشار خون در زمان ایستادن طولانی مدت جلوگیری مینماید. به طور کلی میتوان گفت که این دارو بهصورت کاربردی در درمان انواع دردها و در زمان سرما خوردگی و میگرن مورد استفاده قرار میگیرد.
مکانیسم عمل ایبوپروفن چگونه است؟
داروهای ضدالتهابی غیر استروئیدی مانند این دارو، با مهار آنزیم سیکلواکسیژناز سه تاثیر مهم کاهشی برای التهاب، درد و تب را برعهده دارند. آنزیم سیکلواکسیژناز از مهمترین آنزیمهای ساختاری بدن برای تولید سلولهای میانجی التهابی یا پروستونوئیدها هستند. این ترکیب آرامکننده با مهار تولید پروستاگلندین بر فعالیتهای آنزیم سیکلواکسیژناز تاثیرگذار است و در کاهش درد و تسکین آن نقش بسیار موثری دارد. بعد از 1 تا دو ساعت با اتصال به پلاسما فعالیت خود را آغاز مینماید. این دارو بعد از 24 ساعت به کمک صفرا و از طریق ادرار دفع میشود.
فرم تزریقی پودر ایبوپروفن
به جز موارد ذکر شده درباره این دارو، از آن در دندان پزشکی بهصورت تزریقی برای کاهش درد دندان استفاده میشود. از این ماده به همراه مواد مخدر، جهت کاهش درد شدید یا آرتروسکوپی دکتوس استفاده میشود. فرم تزریقی این دارو برای کاهش درد شکستگیهای دیستال رادیوس استفاده میشود. همچنین برای کاهش دردهای ایپوئیدی باید از فرم تزریقی آن استفاده نمود. مصرف این دارو به صورت تزریقی برای افراد زیر 17 سال و افراد مسن مجاز نیست. در زمان استفاده از آن به صورت تزریقی باید ابتدا رقیق سازی آن انجام شود. حلال مناسب برای آن محلول سدیم کلراید و رینگرلاکتات است.
انواع خوراکی پودر ایبوپروفن
نوع خوراکی این محصول در کشورهای مختلف در اندازههای وزنی متفاوت عرضه میشود. برای دوز 200 تا 400 میلی گرم ایبوبروفن نیازی به نسخه نیست. اما بعضی کشورها آن را در دوزهای بالا نیز بدون نسخه ارایه میکنند. بروفن در ایران به شکل قرصهای 200 و 400 میلی گرمی تولید و بدون نسخه عرضه میشود. در کشور اسپانیا از قرص 600 میلی گرمی و در مکزیک از قرص 800 میلی گرمی آن نیز استفاده میشود. در آلمان نیز کپسولهای 600 تا 800 میلی گرمی آن مورد استفاده قرار میگیرد، که تنها نوع 400 میلی گرمی آن بدون نسخه عرضه میشود. مصرف این دارو با فاصله زمانی 4 تا 6 ساعت تا آرامش بخشی درد و تب میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
پودر ایبوپروفن کودکان
این دارو نسبت به استامینوفن برای کودکان در درمان درد و پایین آوردن تب سرعت و قدرت بیشتری دارد. در زمان سرما خوردگی و یا وجود عفونت در بدن که دمای بدن بالا میرود، این دارو توسط پزشک به صورتهای زیر تجویز میشود:
قرص روکش دار 200 تا 400 میلی گرمی
کپسول ژلاتینی 200 تا 400 میلی گرمی
سوسپانسیون خوراکی 100 میلی گرم و 5 میلی لیتری
ژل موضعی 5%
اثرات جانبی و موارد منع مصرف ایبوپروفن
گرچه ایبوپروفن دارویی مناسب برای تسکین درد وتب در زمانهای حساس است، اما ممکن است عوارضی نیز به همراه داشته باشد. در زمان مصرف این دارو باید به عوارض احتمالی آن توجه نمایید. اثرات جانبی این دارو عبارت هستند از:
تهوع
سوهاضمه
اسهال
یبوست
گیجی
افزایش فشار خون
سوزش سر دل
راش پوستی
خونریزی گوارشی
از اثرات قویتر پودر ایبوپروفن میتوان به
افزایش ریسک نارسایی قلبی
نارسایی کلیه
هایپرکالمی
نارسایی کبد
افزایش احتمال سکته قلبی
تشدید آسم
آنافیلاکسی یا واکنشهای جدی آلرژیک
مصرف این دارو برای افرادی که آسم دارند و نیز برای زنان باردار توصیه نمیشود.
پودر ایبوپروفن
پودر ایبوپروفن سفید رنگ و کریستالی است. این پودر در آب حل نمیشود و دارای طعمی نامطلوب و سوزاننده است. استفاده از حلال مناسب که دارای ویژگی حلپذیری و طعمی خوب باشد از مواردی است که توسط داروشناسان مدام در حال بررسی است. این پودر در استون، متیلن کلرید حل میشود. همچنین آن را با محلول رقیق شده آلکال هیدروکسیدها و کبرناتها نیز حل میکنند. این پودر با اندازه ذرات متفاوتی عرضه میشود.
خرید پودر ایبوپروفن عمده
برای خرید عمده پودر ایبوپروفن میتوانید از شرکتهای دارویی معتبر اقدام نمایید. این دارو یک محصول وارداتی است. در زمان خرید پودرایبوپروفن به msds محصول دقت و توجه داشته باشد؛ زیرا این امر کمک میکند تا با اندازه دقیق و ویژگیهای ساختاری ذرات پودر ایبوپروفن آگاهی پیدا کنید. برای خرید این محصول میتوانید بهصورت غیرحضوری اقدام نمایید. خرید غیرحضوری شرکت تخصصی ورادات دارویی دانافارمد این امکان را برایتان فراهم مینماید که از تخفیفات ویژه ما استفاده نمایید. بهعلاوه در یک خرید غیرحضوری در صرف زمان و انرژی صرفهجویی مینمایید.
قیمت پودر ایبوپروفن عمده
اندازه ذرات پودر ایبوپروفن در روند قیمتگذاری این محصول تاثیرگذار است. همچنین قیمت محصول وارداتی به نرخ ارز بستگی دارد. دانافارمد این محصول را از شرکتهای معتبر و صاحب نام دریافت میکند و بدن واسطه آن را برای مشتریان و تولیدکنندگان گرانقدر ارسال خواهد نمود. برای آگاهی از قیمت این محصول و نیز دریافت اطلاعات بیشتر درمورد نحوه سفارش میتوانید با متخصصان و مشاوران دانافارمد تماس بگیرید و از مشاوره تخصصی آنها بهره ببرید.
نتیجه گیری
در این مقاله اطلاعاتی درباره ساختار و ویژگیهای ایبوپروفن ارایه شد. موارد مصرف و انواع دردهایی که میتوان برای آنها از این دارو استفاده شود در این مقاله ذکر شد. همچنین مکانیسم عمل پودر ایبوپروفن و فرم تزریقی و انواع خوراکی این ماده در این مقاله مورد بررسی قرار گرفت و اطلاعات مهمی درباره هر کدام از آنها ارایه شد. این دارو برای درمان دردهای زیادی مورد استفاده قرار میگیرد، اما عوارضی نیز ممکن است همراه خود داشته باشد. عوارض و موارد منع مصرف این دارو در این مقاله بیان شد. در نهایت نیز اطلاعاتی درباره پودر ایبوپروفن خرید و قیمت آن ارایه شد.
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام
بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام
0 نظر
تمامی محصولات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.