از آن جایی که آشنایی با انواع دارو اهمیت زیادی دارد، تصمیم گرفتیم که مقاله های مفیدی در این زمینه تهیه کنیم و در سایت دانافارمد در اختیار شما قرار دهیم. در این مقاله داروی کدئین فسفات را مورد تجزیه و تحلیل قرار میدهیم. موارد مصرف، شیوه درمانی، خواص و عوارض جانبی این ماده را بررسی خواهیم کرد.
شناسنامه کدئین فسفات
کدئین فسفات به صورت قرص عرضه خواهد شد و هر کدام حاوی ۳۰ میلی گرم کدئین فسفات است. این قرص سفید و بدون پوشش است. موارد استفاده این ماده در درمان را در قسمت بعد توضیح خواهیم داد.
نشانه های درمانی
نشانه ها و موارد استفاده کدئین فسفات را در این قسمت به نگارش در میآوریم و در اختیار شما قرار میدهیم. آشنایی با این دارو ضرورت زیادی دارد چرا که یک مسکن است و شاید زیاد استفاده شود. قرص را به عنوان مسکن در دردهای خفیف تا متوسط استفاده میکنند. همچنین برای سرفه و اسهال نیز تجویز میشود. این قرص باید با دوز کم و برای مدت کوتاه استفاده شود. چهار بار در روز با فاصله شش ساعت البته به مدت سه روز یک دوز خوب برای این قرص است. برای استفاده بیشتر از این دارو خودسرانه عمل نکنید و حتما تحت نظر وتجویز پزشک معالج خود اقدام به ادامه مصرف کنید. افراد سالمندی که مشکلات کبدی و کلیوی دارند، باید دوز مصرف این دارو را کاهش دهند. این نکته برای سالمندان بسیار اهمیت دارد. چرا که ضعف جسمانی بدن سالمندان بعضی داروها وبیماری ها را نمیتواند تحمل کند و شاید مشکلاتی برای آنها به وجود بیاورد. اما در مورد کودکان نیز تحقیقات و آزمایشاتی صورت گرفته است. نتیجه این شده که مصرف این دارو برای کودکان زیر دوازده سالممنوعیت دارد و نباید استفاده شود. این مسئله را نیز جدی بگیرید و به هیچ عنوان این دارو را به کودکان خود ندهید.
مصرف طولانی مدت
این دارو به دلیل وجود مورفین نباید در طولانی مدت استفاده شود. استفاده زیاد از این دارو امکان دارد در بدن شخص تاثیرات بدی بگذارد و باعث وابستگی او به مواد مخدر شود. حتی در دوز های درمانی نیز امکان دارد این اتفاق بیفتد. این خطر برای افرادی که سابقه قبلی در اعتیاد دارند افزایش مییابد. در مورد این افراد باید نظارت کافی صورت بگیرد. بهتر است که سابقه قبلی بیمار گرفته شود. بعضی از بیماران متوجه میشوند که استفاده از کدئین فسفات در طولانی مدت، تاثیر کمتری برای آنها دارد، از این رو تصمیم میگیرند که دوز آن را بالاتر ببرند. در این صورت خطرات زیادی امکان دارد برای شخص بیافتد که در بعضی شرایط غیر قابل جبران خواهد بود. حتی امکان دارد در کنار این دارو از مسکن های دیگر استفاده نمایند. این ها نشانه احتمال خطر برای بیمار خواهد بود. چرا که ممکن است تداخل دارویی به وجود بیاید و صدمه هایی به شخص وارد کند. حتی باید گفت که استفاده بیش از حد یا سوء استفاده از این دارو باعث مرگ خواهد شد. نکته مهم دیگر این است که به هیچ عنوان این دارو را به اشخاص دیگر ندهید. امکان دارد این دارو برای بیماری آنها مفید نباشد یا این که حساسیت داشته باشند و مشکلاتی برای آنها به وجود بیاید.
مصرف کدئین فسفات در دوران بارداری و شیردهی
در این قسمت از مقاله مصرف کدئین فسفات را در خانم های باردار مورد بررسی قرار میدهیم. در مورد زنان باردار حتما باید ممنوعیت مصرف این دارو رعایت شود. در واقع این دارو در زمان بارداری ممونع است و بر روی جنین تاثیر میگذارد. در مورد زنان شیرده نیز منع مصرف این دارو ثابت شده است. دارو بر روی نوزاد تاثیر میگذارد. پس برای سلامت جان نوزاد اصلا نباید مصرف شود.
خطر مصرف همزمان کدئین فسفات و داروهای آرام بخش
مصرف همزمان کدئین فسفات و دیگر داروهای آرام بخش ممکن است باعث افسردگی، کما و حتی مرگ شود. در صورت نیاز به مصرف همزمان باید تحت نظر پزشک و با کمترین میزان دوز مصرف شود. همچنین باید بیماران را در این شرایط کاملا تحت نظر گرفت.
احتیاط در شرایط خاص
افرادی هستند که شرایط خاص جسمی دارند. بیماران مبتلا به بیماری های ارثی، بیماران دارای نارسایی کبدی و اختلالات کلیوی و کم کاری تیروئید، التهاب روده، تشنح، کیسه صفرا باید از مصرف کدئین فسفات اجتناب کنند. افرادی که جراحی دستگاه گوارش انجام داده اند نیز باید با احتیاط از این دارو استفاده نمایند. افرادی که در دستگاه ادراری جراحی داشتهاند نیز نباید این دارو را مصرف کنند چرا که باعث انسداد مجاری ادراری میشود. این مسئله امکان دارد مشکلات عدیده ای برای این افراد به وجود بیاورد. زنان در دوران شیردهی نیز در مورد مصرف کدئین فسفات ممنوعیت دارند.
تاثیر مصرف کدئین فسفات در رانندگی
رانندگی از فعالیت های خطرناک است پس نیاز مبرم به توانایی ذهنی و فیزیکی و هوشیاری کامل است. مصرف کدئین فسفات میتواند عوارضی مثل گیجی، خواب آلودگی، سرگیجه، توهم، تاری دید یا در موارد شدید تشنج را به همراه داشته باشد. پس بهتر است در زمان رانندگی از مصرف این دارو خودداری شود. در واقع رانندگی در شرایطی که دارو مصرف شده باشد جرم به حساب میآید. پس این نکته را رعایت فرمایید. مخصوصا چنین داروهایی با اثرات آرامش بخش میتواند خطرات جبران ناپذیری داشته باشد.
توضیحات تکمیلی درباره خواص دارویی کدئین فسفات
کاربرد کدئین فسفات تقریبا به مورفین شبیه است. اما به عنوان یک داروی ضد درد تاثیر کمتری نسبت به مورفین دارد و تأثیر آرام بخشی خفیف تری خواهد داشت. مورفین تاثیر خیلی بیشتری در زمان دردهای شدید دارد. این دارو را میتوان در درمان سرفه و اسهال نیز مصرف نمود. در واقع این دارو یک مسکن خفیف با اثر مرکزی است. دلیل تسکین درد این دارو به خاطر تبدیل آن به مورفین است. ترکیب این دارو با مسکن های دیگر البته تحت نظر پزشک میتواند در درمان درد تاثیر بیشتری داشته باشد. این مسئله را به هیچ عنوان بدون مشورت با پزشک انجام ندهید. چرا که نمیدانید کدئین فسفات با کدام یک از مسکن های دیگر همخوانی دارد و تداخل دارویی ایجاد نمیکند.
سخن پایانی
در این مجال درباره کدئین فسفات مطالب مفیدی را ارائه کردیم. آشنایی با عملکرد این دارو، خواص و عوارض جانبی و ممنوعیت ها میتواند برای شما بسیار مهم باشد. از این به بعد میدانید که در چه شرایطی میتوانید این دارو را مصرف کرده و چه زمانی ممنوعیت دارد. موارد منع مصرف را میدانید و رعایت میکنید. اگر سوال دیگری ذهن شما را درگیر کرده است، به سایت دانافارمد مراجعه نمایید و سوال خود را مطرح کنید. مشاوران مجرب ما شماررا تنها نخواهند گذاشت.
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام
بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام
0 نظر
تمامی محصولات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.